Brutális árengedmények jöhetnek az idei Black Fridayen

Black Friday, akció,
People wait to enter a store in a shoping mall during a Black Friday sale in Caracas on November 26, 2021. (Photo by Yuri CORTEZ / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban az idei Black Friday alkalmával olcsóbbak lesznek a termékek az elmúlt évekhez képest. A kedvezmények mértéke rekordot dönthet.
Vágólapra másolva!

Örülhetnek az amerikaiak, az idei Black Friday alkalmával több terméket is jóval olcsóbban megkaphatnak a tavalyihoz képest. Az Egyesült Államokban kevesebbért árulják a televíziókat, az okostelefonokat, a játékokat és a bútorokat is.

A kedvezmények mértéke várhatóan meghaladja az elmúlt évekét.

Az árcsökkenésnek számos oka van. Mivel az emberek az elmúlt hónapokban inkább utazásokra és élményekre költöttek, a raktárkészletek felduzzadtak, amiktől a kereskedők szabadulni akarnak.

A legtöbbet várhatóan a játékok, az elektronikai eszközök és a bútorok áraiból nyesik le a boltok.

Az idén a tavalyinál nagyobb árengedményekre számíthatnak az amerikai vásárlók Forrás: AFP/Yuri Cortez

Az okostelefonok ára már októberben is átlagosan 12 százalékkal, a televíziók pedig 9,4 százalékkal olcsóbbak voltak az egy évvel korábbihoz képest a hivatalos adatok szerint. Csökkent a számítógépek, a hangszórók, a fülhallgatók és a fejhallgatók ára is, valamint a háztartási textíliák (lepedők, törülközők stb.) árai, utóbbiak átlagosan 10 százalékkal - írja a Világgazdaság.

A National Retail Federation adatai szerint körülbelül 73 millió amerikai vásárolt hagyományos boltban a tavalyi Black Fridayen. A nagy akciókat ígérő nap – avagy hazánkban már inkább hónap – Magyarországon is népszerű, idén a magyarok harmada ekkor szerzi be a karácsonyi ajándékot.

További részleteket ide kattintva olvashat a témában.