Újabb magyar válogatott focista igazolhat Liverpoolba? - megszólalt a játékos édesapja

német foci, Bundesliga, Hoffenheim, Freiburg, Sallai Roland, Szalai Attila
August 19, 2023, PreZero Arena, Sinsheim, GER, 1st FBL, TSG 1899 Hoffenheim vs SC Freiburg, DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. in the picture Attila Szalai (Hoffenheim), Roland Sallai (Freiburg) (Photo by Hasan Bratic / Hasan Bratic / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Idősebb Szalai Attila bízik abban, hogy fia a német élvonalbeli Hoffenheim labdarúgócsapatánál megkapja majd a bizalmat, és az eddiginél több játékpercet ad neki a profi edzői stáb.

Őket is váratlanul érte, hogy Szalai alig kap szerepet Hoffenheimben

"Senki sem számított arra, hogy ennyire keveset játszatják" - mondta az M1 aktuális csatorna megkeresésére a 25 éves belső védő édesapja - "Igazából szerintem

Szalai Attila a válogatottban és a korábbi klubjaiban alapember (volt), de Hoffenheimben alig számítanak rá Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A korábbi válogatott labdarúgó kiemelte, nem az ő dolga bírálni az edzők munkáját, de ezen a helyzeten változtatni kell, illetve szerinte már tavaly sem volt rendben a Hoffenheim védelme, és csak egy hajszálnyira voltak a nagyobb problémáktól.

Az interjúban szóba került Szalai szerencsétlen öngólja a Freiburg ellen a Bundesliga nyitófordulójában, ám édesapja szerint a csapattársáról rápattanó, nem szándékos labdaérintésből származó találat nem számít öngólnak. Elmondása szerint a védők és a kapusok játékában benne van, hogy egy ilyen megmozdulásból a saját kapujában landol a labda.

Jürgen Klopp ajánlatán Szalai is biztosan elgondolkodna

Szalai azt is elmondta, hogy Attilának most van lehetősége fejlődni, mivel a sorozatterhelés mellett nem volt ideje az ilyen jellegű fejlesztésre, hiszen egy-egy tétmérkőzés között szinte csak az átmozgatásra van kapacitás. Mindemellett azt is megjegyezte, nem véletlenül esett a választás erre a klubra, és nem gondolkoznak más út keresésén.

"Hosszútávú szerződése van, biztos vagyok benne, hogy meg fog küzdeni a helyéért, és meg fogja kapni a bizalmat is. Nem gondolkozunk ilyenben, hogy mi lehet a másik út. Persze,

– jegyezte meg viccesen utalva a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool trénerére.

Szalai Attila a Hoffenheimben még nem sok lehetőséget kapott a bizonyításra Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Marcus Brandt

Ezt gondolja idősebb Szalai Attila a magyar válogatottról

A válogatottal kapcsolatban elárulta, az elmúlt három évben folyamatos építkezést és fejlődést lát Marco Rossi szövetségi kapitány alakulatán, emellett

bízik benne, hogy felépülnek azok a játékosok, akik most nem tudtak segíteni a csapatnak, és "még jobban összeáll ez a brigád".

Akkor ugyanis bennük lehet a kiugró eredmény, mivel az előző kontinenstornán sem voltak messze a továbbjutástól. Ugyanakkor az eddigi fejlődés nem nyilvánulhat meg törvényszerűen az eredményekben, mivel az Európa-bajnokságon nagyon erős mezőny gyűlik össze. Mindenesetre meglátása szerint a nemzeti csapat jelenlegi mentalitása még nagyon messzire repítheti a társaságot.

A 2024-es németországi Eb-re a magyar válogatott veretlenül, csoportelsőként jutott ki, a csoportkör sorsolását jövő szombaton tartják Hamburgban.