Egy krimirajongó kipróbálta, milyen gyilkolni, életfogytiglanra ítélték

Vágólapra másolva!
Életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek egy dél-koreai krimirajongót, aki "kíváncsiságból" meggyilkolt és feldarabolt egy idegent. A hatóságok eredetileg halálbüntetés kiszabását kérték.
Vágólapra másolva!

A 23 éves Jung Yoo-jung állítólag megszállottja volt a True Crime krimisorozatoknak és regényeknek, és a pszichopata teszteken is magas pontszámot ért el.

Hónapokon keresztül a gyilkolás kipróbálása körül jártak a gondolatai, ezért májusban brutálisan megölt egy angol nyelvtanárnőt, akit egy alkalmazáson keresztül ismert meg.

A gyilkosság sokkolta Dél-Koreát, és az ügyész halálbüntetés kiszabását kérte.

A nő hónapokig kereste a tökéletes áldozatot egy alkalmazáson keresztül. Több mint 50 embert keresett fel, főként nőket, akik szabadúszó tanárként dolgoztak.

Májusban egy középiskolás diák anyjának adta ki magát és felvette a kapcsolatot a 26 éves áldozattal, aki a délkeleti Busan városában élt.

Jung egy interneten vásárolt iskolai egyenruhában jelent meg a tanárnő házánál.

A rendőrség szerint:

Amikor a tanárnő beengedte, Jung több, mint 100 késszúrást ejtett rajta.

Ezután feldarabolta a tanárnő holttestét és taxit fogott, hogy a maradványokat egy távoli parkban, Busantól északra elrejtse.

Jungot azután tartóztatták le, hogy a taxisofőr betelefonált a rendőrségre, hogy egy utasa egy véráztatta bőröndöt dobott ki az erdőben.

A rendőrségi beszámoló szerint a nő figyelmetlen volt és nem figyelt arra, hogy elkerülje a térfigyelő kamerákat, amelyek rögzítették őt a tanárnő házánál.

Jung beismerte a bűncselekményt, és szinte könyörgött az enyhébb büntetésért. Azt állította, hogy hallucinációk gyötörték és más mentális zavarai is voltak a gyilkosság körüli időkben.

A bíróság elutasította érvelését, mivel a bűncselekményt gondosan megtervezte és azt is kiemelték, hogy a rendőrségnek tett vallomásai gyakran változtak.

Először Jung azt mondta, hogy csak azután mozdította el a holttestet, hogy valaki más megölte a nőt, később azonban már azt állította, hogy a gyilkosság egy vita után történt.

Végül bevallotta, hogy a gyilkosság elkövetése iránti érdeklődését a krimisorozatok és tévéműsorok iránti megszállottsága okozta - írja a Daily Mail.