Felkerült az ingatlanpiacra egy Pulitzer-díjas ház

Pulitzer-díj ingatlan, Atlanta, ingatlanpiac
A Pulitzer-díj ház Atlantában
Vágólapra másolva!
Egészen pontosan 1,995 millió dollárért eladóvá vált a "Pulitzer-díjas ház" néven ismert atlantai rezidencia, ami már a rangos díj két kitüntetettjének is otthont adott - tudta meg a Mansion Global. 
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok Georgia államában található Atlanta-i Midtown negyedében álló ház azért kapta a "Pulitzer-díjas ház" becenevet, mert két korábbi lakója is a rangos díj nyertese volt. A 20. század eleji otthon oázis a város közepén, amelyet érett pálmafák és teraszok vesznek körül mindkét szinten. Az ingatlan november közepén került fel a piacra.

Az otthon 1910-ben épült, de az első Pulitzer-díjas lakói csak az 1930-as években költöztek be: Julian Harris és Julia Harris, akik a Columbus Enquirer-Sun újság tulajdonosaként 1926-ban nyerték meg a rangos díjat a köz szolgálatáért. Ők kisebb kihagyásokkal egészen az 1960-as évekig éltek ebben a házban. Ralph McGill, az Atlanta Constitution egykori vezető szerkesztője - aki kiváló szerkesztői munkásságáért 1959-ben nyerte el a Pulitzer-díjat - 1941 és 1942 között volt a ház lakója.

A közelmúltban felújított, 472 négyzetméteres, négy hálószobás és hat fürdőszobás rezidenciában van egy üvegzuhanyos fürdőszobával és egy gardróbszobával kiegészített lakosztály, egy hatalmas nappali, társalgó, egy étkező, egy két darab sütővel, kék szekrénnyel és nyitott polcokkal felszerelt világos csempézett konyha és egy biliárdasztal is. Az ingatlanhoz tartozik még egy hátsó udvari napozóterasz is.

A magyar Pulitzer-emlékdíj - amelynek névadója, Pulitzer József 1847-ben született Magyarországon - sok szempontból hasonló, működését tekintve azonban független a New Yorkban évente átadott azonos nevű rangos díjtól. A magyarországi emlékdíjat - a Pulitzer örökösök hozzájárulásával - Fábry Pál New Orleansban élő magyar üzletember alapította 1989-ben azzal a céllal, hogy a kelet-közép európai rendszerváltozást követően elismerést kapjanak a kimagasló szakmai teljesítményt felmutató magyar újságírók.