Migránsveszély a magyar erdőkben

embercsempészet, embercsempész, szentendre, lekapcsolás, elfogás, rendőrség, police.hu, határozott megállítás, szentendrei körzeti megbízott, sofőr kilenc illegális migránssal 84 percen át, 176 kilométeren keresztül menekült a rendőrök elől,2023. 09. 27.
A sofőr kilenc illegális migránssal 84 percen át, 176 kilométeren keresztül menekült a rendőrök elől
Vágólapra másolva!
Olyan kedvelt migránsútvonal lett a Börzsöny, hogy arabul is ki kellett írni a figyelmeztetést a vadászat miatt.
Vágólapra másolva!

A Börzsönyben a vadlétszám apasztása céljából vadászat zajlik, ezért több nyelven, köztük arabul is figyelmeztető táblát helyeztek ki az erdőkben. Első hallásra furcsának tűnhet, hogy arab nyelvű táblákra is szükség volt, az elmúlt hónapok híreit ismerve azonban mégsem az:

a Börzsöny ugyanis kedvelt illegális migráns és embercsempész útvonallá változott.

A polgárőrségnek és a rendőrségnek már nyáron is nagy kapacitását vette igénybe a kisteherautók és kisbuszok folyamatos ellenőrzése, ami az ősszel csak fokozódott. Szeptemberben Diósjenő polgármestere arról nyilatkozott , hogy migrációs főútvonallá vált a Börzsöny, például Diósjenő és Kemence között, a Börzsönyön át vezető erdei utat használhatták az embercsempészek arra, hogy a szlovák határhoz minél közelebb juttassák a migránsokat. Akkor a Magyar Nemzet kérdezte a helyieket, akik arról számoltak be, hogy esténként kisteherautók és mikrobuszok mennek az erdő felé, a faluban viszont még nem találkoztak migránsokkal. Egy diósjenői asszony pedig arról nyilatkozott, hogy hallott olyanról is, kirándulókat támadtak meg.

A Dunakanyar környéki lakosok a mai napig intenzív rendőri jelenléttel találkozhatnak. Nem csoda:

augusztusban és ősz elején Vác és Verőce környékén is több illegális migránst és embercsempészt fogtak.

Az utóbbi hetekben a migránsok és velük az embercsempészek átmenő forgalma csökkent, az arab nyelven is kihelyezett táblákra azonban láthatóan nem véletlenül van szükség.

Az őszi esetek után Rétvári Bence a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, a külső határok védelmével érdemben foglalkozhatna valaki Brüsszelben.

Kérdés, hogy a mostani illegális migránsoktól és embercsempészektől nyugodtabb időszak átmeneti-e, vagy esetleg a hideg tél végével újra lehet majd számítani a jelenlétükre és a razziákra.