Élete első profi meccsén pályára lépő Youtube-sztár lett Dárdai csapatának új hőse - videó

Hertha BSC - Hamburger SV Sports DFB Cup soccer Horizontal
06 December 2023, Berlin: Soccer: DFB Cup, Hertha BSC - Hamburger SV, round of 16, Olympiastadion. Berlin's Reese scores in the penalty shoot-out to make it 5:3 and the team celebrates the victory. Photo: Andreas Gora/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL German Football League and the DFB German Football Association, it is prohibited to utilize or have utilized photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequential images and/or video-like photo series. (Photo by Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Nem mindennapi karriert teljesített be Nader El-Jindaoui, a Herha BSC 27 éves csatára a szerdai Hamburg elleni Német Kupa-mérkőzésen.

Ha azt mondjuk, hogy nem mindennapi karrier a 27 éves csatáré, azzal szinte semmit nem mondtunk. Nader El-Jindaoui mindig is szeretett focizni, nem is volt ügyetlen, de valahogy nem volt szerencséje a profivá válás nehéz útján. Úgyhogy inkább a közösségi média felé fordult, és pár év alatt az egyik legtöbbek által követett német Youtube-sztár lett: a videós platformon 1, 75 millió, az Instán 2 millió, a Tik-Tokon pedig 2,6 millió követője van.

Nader El-Jinadaoui (17) ennél szebb bemutatkozásról aligha álmodhatott volna Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Andreas Gora

A focista karrierről viszont nem tudott lemondani, és erőfeszítései eredményeként tavaly nyáron szerződést kapott a Hertha BSC-től, és a klub amatőrcsapatában, a negyedik ligában (Regionalliga Nordost) szereplő Berliner AK játékosa lett.

Ahol egész jól ment neki a játék, jöttek a gólok és a gólpasszok,

és a fővárosi klub teljes spektrumát szemmel tartó edző, Dárdai Pál figyelmét is felkeltette a El-Jindaoui.

A magyar szakember pedig bizalmat is szavazott neki: az Elversberg elleni hétvégi 5-1-es győzelmet még csak a kispadról nézte végig, a szerdai Hamburger SV elleni kupadráma során azonban már bemutatkozhatott a Hertha első csapatában. A 80. percben Florian Niederlachner helyére állt be, és, ha már beállt, akkor élete első profi meccsén nem volt szívbajos odaállni a labda mögé a büntetőpárbaj során.

Innen már csak a támadón múlik, hogy képes lesz-e megszilárdítani a helyét a feljutásról álmodó fővárosi csapatban.