Elképesztő összegért árulják Paul Newman egykori Beverly Hills-i házát

Paul Newman, Joanne Woodward
Paul Newman, Joanne Woodward
Vágólapra másolva!
Nyolcmillió dollárért (mintegy hárommilliárd forintért) került fel az ingatlanpiacra Paul Newman és Joanne Woodward egykori Beverly Hills-i családi háza, amit a legendás házaspár az 1960-as években bérelt, és ahol még egy pikáns fotózásra is sor került. 
Vágólapra másolva!

Az Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjas részben magyar származású amerikai színész-rendező Paul Newman az 1950-es évek elején ismerkedett meg az akkor még nála ismertebb énekesnőként és színésznőkét a szárnyait bontogató Joanne Woodward-dal. A későbbi álompárt a nő ügynöke mutatta be egymásnak, majd 1958-ban házasodtak össze, és Newman haláláig, 50 évig együtt is maradtak.

Paul Newman, Joanne Woodward Forrás: AFP

A Beverly Hills-i ingatlant a házaspár az 1960-as évek elején bérelte ki és a Getty fotóarchívuma szerint 1962-ben a New York Daily News egyik cikkéhez ott fényképezkedtek. A képeken Newman és Woodward a ház különböző részein pózolt a kamerák előtt. Készült egy olyan fotó is, amelyen a Macska a forró bádogtetőn, A svindler, a Butch Cassidy és a Sundance kölyök, és az Üzenet a palackban sztárja lányának háromkerekűjén ül.

A családi ház jelenleg Michael Crichton író lányának, a fotográfus Taylor Anne Crichton birtokában van. A PropertyShark nyilvántartása szerint az asszony 2021-ben vásárolta meg az ingatlant 7,35 millió dollárért.

Az 1937-ben épült és mintegy 400 négyzetméteres Colonial Revival rezidencia több mint egy hektárnyi telken fekszik, és az ingatlanügynökök szerint "Hollywood történelmének értékes darabja".

Az épülethez egy őshonos növényzettel körülvett téglalépcső vezet, ahová egy fedett teraszon keresztül lehet bejutni. A házban van egy kandallós nappali, hatalmas ablakokkal, egy étkező, konyha szigetblokkal és egyedi kék szekrénnyel, kamrával és dedikált bortárolóval, négy hálószoba és öt fürdőszoba, egy elsődleges hálószoba irodai sarokkal, és van még egy dolgozószoba is.

A szabadtéren van egy loggia kőkandallóval és egy egyedi dupla hinta, valamint egy grill. A telken vannak citrusfák, egy boccia-pálya, egy kiterjedt pázsit, egy magasan fekvő medence, spa és társalgó is. Az ingatlan különlegessége a tetőteraszon lévő cabana, ami a medencére néz.

További fotók a családi házról megtekinthetők Wendy Bowman cikkének végén.

Paul Newman magyar felmenőiről itt olvashat.

Forrás: Mansion Global