A Wonka érdekelte a legtöbb magyar nézőt a hétvégén

Wonka
Vágólapra másolva!
A Timothée Chalamet főszereplésével készült Wonka érdekelte a legtöbb magyar mozinézőt december 14. és 17. között. Ami a mozik összteljesítményét illeti: a karácsony előtti utolsó hétvégén 9,2 százalékkal csökkent a hazai filmszínházak eredménye (a top10-ben 7,1 százalék) – derül ki a Filmforgalmazók Egyesülete friss adataiból.
Vágólapra másolva!

Összesen 28 636 eladott jeggyel lett a karácsony előtti hétvége legtöbb látogatót vonzó filmje a Wonka, amelyben Timothée Chalamet kelti életre a híres csokigyárost. A Paddington-filmeket is jegyző Paul King által rendezett, zenés-táncos fantasy afféle előzményfilm, a Charlie és a csokoládégyár-hoz, azaz a fekete humoráról ismert Roald Dahl egyik legnépszerűbb ifjúsági regényéből, a Karcsi és a csokoládégyárból készült filmekhez (utoljára 2005-ben Tim Burton álmodta mozivászonra Dahl regényét, Johnny Depp főszereplésével).

A második helyen az utóbbi idők legsikeresebb magyar filmje, Koltai Lajos felemelő rendezése, a Semmelweis áll, ezúttal 19 634-en váltottak rá jegyet, a harmadik hétvége után pedig

összesen 95 267-en látták.

A harmadik helyen szintén egy történelmi film, Ridley Scott Napóleon-ja végzett, a november 23-a óta vetített filmre december 14. és 17. között 11 502 néző volt kíváncsi, így összesen már 154 196 jegyet adtak el a francia kritikusokat hergelő alkotásra.

Izgalmas "fejlemény" a top10-ben, hogy az idén 20 éves, az ünnepek közeledtével ismét moziban látható karácsonyi film, az Igazából szerelem 3 202 nézővel bekerült a hétvége legnézettebb filmjei közé a 8-ik helyen, míg a friss premier Halloweeni körhinta 2 966 nézővel csak a 9-ik, az ugyancsak friss bemutató Masha és a medve 2 - Dupla móka 2 175 nézővel pedig nem is került fel a legnézettebb 10 film közé.