Ezek most a legdrágább és a legolcsóbb utcák Magyarországon

Álomotthonok - Luxuslakás Tatabányán art déco stílusban otthon
Vágólapra másolva!
Jóval kétmillió forint feletti négyzetméterárral lehetett bekerülni a legdrágább utcák toplistájának dobogós helyeire tavaly Magyarországon. Idén ennyivel már a top 20-ba sem lehet bejutni a meghirdetett árak alapján. A legdrágább és legolcsóbb lokációk között folyamatosan nyílik az olló, már több mint százszoros a különbség.
Vágólapra másolva!

A legdrágább lakóingatlanokat a keresletben bekövetkezett némi csökkenéstől függetlenül továbbra is vastagon árazzák. A KSH 2022-es Ingatlanadattár statisztikája szerint

2,2-2,5 millió forintos eladási négyzetméterárakkal rögzítették a tavalyi értékesítési adatok alapján a három legdrágább utcát, a friss hirdetési adatok azonban már jóval e fölötti, 3,1-3,5 milliós átlagos árakat mutatnak a top utcák körében.

Tavaly a XII. kerületi Költő utca vitte a prímet 2,48 millió forintos átlagárral, a második helyen a balatonfüredi Honvéd utca szerepelt 2,34 millió forinttal, harmadikon pedig a pesti Belvárost, az V. kerületi Vécsey utcát jegyezték 2,25 millió forintos árszinten – derül ki a Világgazdaság számára az Ingatlan.com által összeállított friss toplistából. A NAV hivatalos statisztikáira épülő adatok azt mutatták, hogy mennyiért vásárolták meg az egyes utcákban a lakásokat.

Idén tovább emelkedett a legdrágább utcákban található lakások négyzetméterára Forrás: Dóró Judit

Az idei hivatalos tranzakciós adatok még nem ismertek, de az már így is látható, hogy több mint százszoros a különbség az idei év legdrágább és legolcsóbb utcái között.

Nem meglepő módon az élbolyban a budapesti kerületek ikonikus utcái és a Balaton-parti települések közterei találhatók.

A top 3 között az V. kerületi Széchenyi rakpart, a balatonszántódi Parti villasor és a balatonfűzfői Sirály utca szerepel 3,1–3,4 millió forintos négyzetméterárral.

A tíz legdrágább közterület a két balatoni kivételtől eltekintve mind fővárosi, de még ezek között sem találunk olcsóbbat négyzetméterenként 2,7 millió forintnál.

A legdrágább utcák toplistája 2023-ban Forrás: Ingatlan.com

A legolcsóbb utcákban az átlagos négyzetméterár nem haladja meg a 35 ezer forintot idén, a tavalyi sereghajtó három mezőhegyesi utca volt 21-23 ezer forintos átlagárral a KSH Ingatlanadattára szerint.

Idén a Bács-Kiskun megyei Hercegszántó Vörösmarty Mihály utcája 34 ezer forintos négyzetméterárral a bronzérmes. A második helyezett szintén Bács-Kiskunban található, nevezetesen Katymár település Szent István utcája, ahol átlagosan 29 ezer forintos négyzetméterárral kerültek le az eladásra kínált ingatlanok a hirdetések közül.

A legolcsóbb 2023-ban a pécsi Búzakalász utca lehet 26 ezer forintos fajlagos árral.

A témával kapcsolatos további érdekes cikkeket talál ide, ide és ide kattintva.