Újabb holttesteket találtak Japánban, már 168 halottja van az újévi földrengésnek

Hatalmas károkat okozott a Japán középső részét megrázó, 7,6-os erősségű földrengés, galéria, 2024
Nanao, 2024. január 2. Megrongálódott lakóház az Isikava prefektúrában lévő Nanaoban 2024. január 2-án, egy nappal a Japán középső részét megrázó, 7,6-os erősségű földrengés után. A térségben az első rengést több utórengés követte: összesen huszonegy, négyesnél nagyobb erősségű földmozgást észleltek. A természeti katasztrófának eddig legkevesebb 48 halálos áldozata és 17 súlyos sérültje van. MTI/EPA/Jiji Press
Vágólapra másolva!
A Japán-tenger partján fekvő Isikava prefektúrát és a környező területeket sújtó újévi földrengés japán áldozatainak száma hétfő reggelre 168-ra emelkedett, 323 embert pedig eltűntnek nyilvánítottak - közölték a helyi hatóságok.
Vágólapra másolva!

A szigetcsoport nyugati oldalán pusztító, 7,5-ös erősségű földrengés után több nappal,

szombaton a mentők egy kilencvenes éveiben járó nőt találtak meg élve házának romjai között a félsziget csúcsán fekvő Szudzu településen.

Az újévi földrengéshez hasonló katasztrófa esetén döntő fontosságú az első 72 óta, mivel három nap elteltével jelentősen csökken a romok közé szorult emberek túlélési esélye - jelentette az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Hivatala (OCHA).

Megrongálódott lakóház az Isikava prefektúrában lévő Nanaoban 2024. január 2-án, egy nappal a Japán középső részét megrázó, 7,6-os erősségű földrengés után Forrás: MTI/EPA/Jiji Press

A kutatást végző mentőalakulatok munkáját a felhalmozódott törmelék, a megrongálódott utak, a földcsuszamlások és az utórengések is megnehezítették.

A japán média jelentései szerint a havazás tovább súlyosbította a helyzetet.

A rengésről több videó is készült, ezen a felvételen az látható, hogy játékautókként rángatta a kocsikat a japán földrengés, ezt élték át egy parkolóban.

A tragikus eseményről készült galériánkat itt tekintheti meg.