Jó hírt kaptak azok, akik a Posta Biztosítóra bíznák lakásuk védelmét

a Posta Biztosító weboldala
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2023 év végén értesítette a Posta Biztosítót Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítási (MFO) pályázata pozitív elbírálásáról. A biztosító termékével tizenháromra bővült az MFO-t kínáló biztosítók köre, ami majdnem teljes piaci lefedettséget jelent. Az eddigi adatok szerint az MFO biztosítások átlagosan magasabb szolgáltatási szintet nyújtanak az ügyfeleknek, ráadásul kedvezőbb áron a többi lakásbiztosítás átlagához képest – áll az MNB közleményében.
Vágólapra másolva!

Az MNB szerint mivel a Magyar Posta Biztosító Zrt. termékével sikerrel pályázott a minősítés megszerzésére, döntésétől függően akár azonnal – de legkésőbb 60 napon belül – megkezdheti MFO terméke forgalmazását.

Mostanáig a lakásbiztosítási ágazattal foglalkozó 14 biztosító közül immár 13 szerezte meg az MFO minősítést és további MFO termék megjelenése is várható a biztosítási piacon.

Mindez azt jelenti, hogy a biztosítási piac majdnem egésze – piaci részesedés alapján 98 százaléka – elkötelezte magát a fogyasztóbarát szemlélet mellett.

A fogyasztóbarát otthonbiztosítások szerződésszáma 2023. november végén közel 50 ezer darab volt, és ezek révén a biztosított ügyfelek immár több mint 2 300 milliárd forintnyi ingó- és ingatlanvagyonukat védik.

A Posta Biztosító weboldaláról korábban készült pillanatkép Forrás: a Posta Biztosító weboldala

Ahogy az MNB arra felhívja a figyelmet, és ahogy arról az Origo is beszámot, Idén márciusban mindenkinek lehetősége nyílik, hogy jelenlegi lakásbiztosítását felülvizsgálja és váltson egy számára megfelelőbb, kedvezőbb, vagy magasabb szolgáltatású biztosításra, mindezt költségmentesen. A korábbi Gazdaságfejlesztési Minisztérium által életre hívott márciusi lakáskampány iránt különösen élénk az érdeklődés.

A meglévő lakásbiztosításokat érdemes tehát a jogszabály által biztosított, márciusi váltási lehetőség, vagy a szerződés szerinti évforduló előtt legalább két hónappal áttekinteni, valamint friss kalkulációt végezni az egyéni igények alapján.

Az MFO termék iránt érdeklődő ügyfelek az MNB honlapján lévő ingyenes kalkulátor révén is kiválaszthatják maguknak a legmegfelelőbbet. A piaci verseny további erősítésére létrejött platform pártatlan módon jeleníti meg az egyes MFO ajánlatokat.

További részletek a jegybank MFO aloldalán olvashatók, illetve az Origo oldalán az MNB Pénzügyi sarok rovatában arról is lehet tájékozódni, mikre érdemes figyelni lakásbiztosítások megkötésekor.