Mennyezeti lámpának tűnik az új projektor

xgimi aladdin projektor kivetítő
Három az egyben az Xgimi Aladdin: mennyezeti lámpa, projektor, továbbá vezeték nélküli hangszóró
Vágólapra másolva!
Vezeték nélküli hangszóróként is funkcionál a divatos és elegáns Aladdin.
Vágólapra másolva!

Rendkívül elegáns terméket vitt ki a CES-re az Xgimi gyártó, az Aladdin névre keresztelt projektora első pillantásra mennyezeti lámpának tűnik, és képes is akként funkcionálni. A turpisságra akkor lehetnek figyelmesek a mit sem sejtő nézelődők, mikor többé-kevésbé a kép kivetítésére használt fal felől nézik a kütyüt: valójában projektorként és vezeték nélküli hangszóróként is funkcionál.

Három az egyben az Xgimi Aladdin: mennyezeti lámpa, projektor, továbbá vezeték nélküli hangszóró Forrás: Xgimi

Az Aladdin telepítése ideális esetben egy klasszikus mennyezeti lámpa helyére történik, amiben az a pláne, hogy így közvetlenül rá lehet kötni a hálózati áramot, semmiféle látható kábel sem megy az eszköz felé. A megoldás negatívuma, hogy így nem folyamatos a tápellátás, fel kell kapcsolni a villanykapcsolót a kivetítő használatához, bár persze egy villanyszerelő megoldhatja a gondot.

Az Android TV rendszert futtató projektor legfeljebb 100 hüvelykes és 1920×1080 pixeles (Full HD) képet tud vetíteni, a beépített Harman Kardon hangrendszere 360 fokban szórja a hangot, továbbá önmagában is használható vezeték nélküli hangszóróként. A projektor javarészt mobilappon keresztül kezelhető, de van hozzá távirányító is, ezzel kényelmesebb lehet állítgatni a hangerőt vagy kapcsolgatni a mennyezi lámpa funkciót.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor és mennyiért kerül piacra az Xgimi Aladdin.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!