Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A korábbi kerékpárversenyző, Eisenkrammer Károly fegyelmi vizsgálatot indított a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) ellen, mert állítása szerint az egyik magyar versenyzőt, Szalontay Sándort magára hagyták a hollandiai pályakerékpáros Európa-bajnokságon.

Pontosítás: Cikkünk megjelenése után a Magyar Kerékpáros Szövetség a következő pontosítást kérte:

Ennek a cikknek a bevezetőjében tévesen az a mondat szerepel: "...Eisenkrammer Károly fegyelmi vizsgálatot indított a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) ellen..."

Ezzel szemben a valóság az, hogy a Eisenkrammer úr bejelentése nyomán, a Magyar Kerékpáros Szövetség indított fegyelmi vizsgálatot a bejelentés alapján érintettek bevonásával.

Magára hagyták a magyar kerékpárost az Európa-bajnokságon

Eisenkrammer Károly, aki az 1992-es olimpián egyéniben indult az országúti versenyen, a Facebookon megosztott posztjában felháborodva adott hangot elégedetlenségének azzal kapcsolatban, ami a pályakerékpáros Európa-bajnokságon történt.

Szalontay Sándort magára hagyták a pályakerékpáros Eb-n Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sebastian Gollnow

"A mai napon (egyesületi vezetőként) fegyelmi vizsgálatot kezdeményeztem az MKSZ pálya szakág vezetésével szemben. Az okok szépen gyűltek már régóta. Nem egyedi a probléma, de sokat elárul a helyzetről a múlt pénteki történet a hollandiai pálya Eb-n. Idézek a saját fegyelmi bejelentésemből (amit egyébként csatoltam is): "... 15:47-kor kezdődtek a sprint futamok a legjobb 8 közé jutásért.
Ekkor már azonban nem volt a csarnokban sem a magyar szakágvezető, sem az edző, sem a szerelő.

írta posztjában Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője.

Sanyit egy lengyel edző indította a futamában - ami sajnos már nem is meglepő, ehhez hozzá van szokva a sportág. Olyan hangulat olyan viselkedésminták égtek be az elmúlt években a magyar pálya szakágnál, hogy azt normálisnak tekintik a külföldi szakemberek is, hogy a világ egyik legjobb sprinterét egyedül hagyják a világversenyeken és más országoktól kénytelen segítséget kérni - miközben a magyar szakvezetés is ott van valahol a csarnokban (vagy a szálláson)" - olvasható többek között a korábbi kerékpárversenyző megosztott posztjában.

Így reagált a Magyar Kerékpáros Szövetség

Az esetre a Magyar Kerekpáros Szövetség szintén a Facebookon reagált, arra kérve minden érintettet, hogy tartózkodjanak a rágalmazó megnyilvánulásoktól.

"A közösségi médiában az utóbbi napokban megjelent, a pályakerékpáros Európa-bajnokságon történt esetleges mulasztásra vonatkozó bejelentést a Magyar Kerékpáros Szövetség fegyelmi eljárás keretében, az összes érintett bevonásával vizsgálja.

A hivatalos vizsgálat lezárulta után a Szövetség tájékoztatást ad annak eredményéről" - közölte az MKSZ.

Mindent egy helyen az Eb-ről