Soros-hatalomátvétel Lengyelországban - itt vannak a pontos részletek, nevekkel, fotókkal!

Rafał Trzaskowski, Rafal Trzaskowski, Varsó, polgármester, Alexander Soros, Soros György fia, Alex Soros
Vágólapra másolva!
A Soros-Tusk-kormányban egyre nyilvánvalóbb: senkit sem nevezhetnek ki a spekuláns és köre engedélye nélkül. Soros György szervezetei és az új kormányzat tagjai közt meglehetősen könnyű megtalálni az összefonódásokat. Egyértelmű: erőszakos Soros-hatalomátvétel történt Lengyelországban. Bemutatunk jó néhány Soros-közeli aktivistát, akik ma már a lengyel baloldali kormány tagjai. 
Vágólapra másolva!

A jelenlegi igazságügyi miniszter, Adam Bodnar olyan személy, aki évekig dolgozott a Helsinki Alapítvány az Emberi Jogokért nevű szervezetnek, amelyet bőkezűen társfinanszíroz a Nyílt Társadalom Alapítvány.

Sorosék most vonják irányításuk alá Lengyelországot Forrás: Alex Soros X (Twitter)

Az pedig köztudott, hogy a Nyílt Társadalom Alapítvány Soros György magánvagyonából létezik.

Az új igazságügyi helyettes államtitkár, Zuzanna Rudzińska-Bluszcz részt vett a Soros Alapítvány által szervezett vezetői képzésen. Egy másik helyettes államtitkár, Maria Ejchart, a "Szabad Bíróságok" és az Igazságügyi Védelmi Bizottság társalapítója, szintén közel 20 évig kapcsolatban állt a Helsinki Alapítvánnyal – írta meg a kormányváltást követően a wPolityce lengyel lap.

Szinte nem túlzás, ha azt írjuk: egyszerűbb lenne, ha az alapítvány összes munkatársa az Igazságügyi Minisztériumba költözne,

hiszen a minisztérium szinte teljes vezetése a Soros-szervezethez köthető.

Adam Bodnar a Rafal Trzaskowski-féle Campus 2022 alatt Forrás: M. Czutko/Fratria

A wPolityce hozzáteszi, hogy a Helsinki Alapítvány az elmúlt években háborúban állt a jobboldali kormánnyal.

Adam Bodnar évekig dolgozott a Helsinkinek, és az alelnöke volt, és szinte egész ombudsmani ideje alatt szorosan együttműködött az Alapítvánnyal - különösen, amikor az előző kormányt kellett támadni.

Maria Ejchart helyettes államtitkár, Adam Bodnar nagy barátja és kollégája szintén 20 évig dolgozott a Helsinki Alapítvánnyal.

Maria Ejchart helyettes államtitkár Forrás: Origo

Ejchart társalapítója volt a Demokráciavédelmi Bizottságnak, valamint a Szabad Bíróságok kezdeményezéseknek. Ez a két szervezet szorosan együttműködött. Pénzügyi támogatást kaptak többek között a Batory Alapítványtól is. A Szabad Bíróságok nagyban hozzájárultak a bírák kasztjának lázadásához, akiknek támaszt és hátteret jelentettek. Mind-mind Soros-közeli szervezetekről beszélünk.

Soros-képzés és nagy pénz

A korábbi szociális ombudsmanjelölt, Zuzanna Rudzińska-Bluszcz is csatlakozott Bodnar társaságához.

Forrás: Origo

Az őt akkoriban támogató egyesületek és szervezetek listáját áttekintve a politikai jelölt kifejezés találóbb lett volna. A jogászként alaposan képzett asszony amerikai vezetői képzést is végzett a Soros György Alapítványnál, és az elmúlt években Adam Bodnar jobbkeze volt. Ez azonban nem a történet vége. A korábbi jelöltségét támogató szervezetek listáján szerepel a szintén Soros György által társfinanszírozott Helsinki Alapítvány az Emberi Jogokért.

Itt érdemes megemlíteni, hogy Soros alapítványa milyen összegeket adományozott a Helsinki Alapítvány az Emberi Jogokért szervezetnek. A támogatás összege 2015 januárjától 2019 végéig több mint 3 millió dollárt tett ki – tér ki a lap a nagyobb összefüggésekre is.

Mire fordították ezt a pénzt? - teszi fel a lengyel lap. Egy kézikönyvről van szó a határőrök számára, amely tanácsokat adott, hogyan lehet kijátszani a felettesek utasításait. Az alapítvány egy panaszmintát, választási tiltakozást is terjesztett, és támadta a lengyel egyenruhás szolgálatokat.

Az egyik legfontosabb minisztérium tehát egy rendkívül átpolitizált alapítványból származó emberekből áll, amely nem is titkolta kapcsolatait az egykor ellenzéki, ma már hatalmi táborral. Azt is meg kell kérdezni, hogy kinek az érdekeit fogja képviselni az új igazságügyi tárca. Az új miniszter legelső rendelete világossá teszi, hogy a lengyel jogrendszer lerombolásába fogott – írja Marcin Wikło elemzésében.

- teszi hozzá

Bodnar társaságához csatlakozik Dariusz Mazur, a krakkói regionális bíróság bírája és a Themis Bírói Egyesület alelnöke, aki következetesen panaszkodott a korábbi kormányok által a „bíróságok átvételére” és a „hatalmi hármas tagozódás felszámolására”.

Az ő kinevezése már csak azért is nevetséges a lengyel cikk szerzője szerint, mert éppen az alkotmány által biztosított bírói függetlenség felszámolása folyik.

A minisztérium államtitkára az LMBTQ-aktivista Krzysztof Śmiszek, az Új Baloldal képviselője lett.

Forrás: Origo

A 2019-es parlamenti választásokon a szejm képviselőjévé választották. Az LMBT+-közösség egyenjogúságáért felelős parlamenti csoport elnöke, valamint az Igazságügyi és Emberi Jogi Bizottság és az Európai Uniós Ügyek Bizottságának tagja lett. Tagja volt az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésébe delegált lengyel küldöttségnek.

Nem csak az igazságügy-minisztériumot hálózta be a Soros-klán

Rafał Trzaskowski varsói polgármester nem dicsekedett az interneten, hogy találkozott Alexander Sorossal, a milliárdos Soros György fiával. Ezt azonban megtette a Polgári Platform politikusának beszélgetőtársa, azaz Alexander Soros, aki azt írta a közösségi oldalakon, hogy jó volt visszatérni Varsóba, és „találkozni a karizmatikus” polgármesterrel – írta meg a wPolityce tavaly novemberben.

Soroshoz köthető emberek meg akarják akadályozni a PiS győzelmét! Az észt cég már működik Lengyelországban. A háttérben a PO EP-képviselőinek nevei – címmel írt szinten a wPolityce egy összefoglalót még 2023 júniusában.

Tavaly márciusban kezdte meg tevékenységét Lengyelországban a „Do:link” nevű szervezet, amely az Orlen olajipari cég bojkottjára, az abortusztörvények úgynevezett liberalizálására, a transzneműség népszerűsítésére és a húsfogyasztás csökkentésére szólít fel.

A projektért egy Észtországban bejegyzett cég felel, amely adatokat gyűjt, elemzi és profilozza a szavazókat. A TVP Info szerint a tulajdonosa a magyar Dessewffy Tibor "szociológus", aki a magyar baloldallal és Soros Györggyel való kapcsolatairól ismert.

Forrás: Origo

Az adatkezelője az Amplify App OÜ, amelynek székhelye Észtország fővárosában, Tallinnban található. A média- és kommunikációs cég teljes tulajdonosa és alapítója a magyar Dessewffy Tibor. Ő végzettségét tekintve szociológus, aki fontos pozíciót tölt be a brüsszeli székhelyű ECFR (European Council on Foreign Relations) agytrösztnél, amely Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa (OSF) által finanszírozott nonprofit szervezet.

Dessewffy még mindig tagja az Open Dialog Foundation által finanszírozott ECFR agytröszt igazgatótanácsának. Rajta kívül Magyarországot Bajnai Gordon, Soros György és fia, Alexander képviseli benne, aki a Nyílt Párbeszéd Alapítvány elnöke – írta 2023-ban a wPolityce.

Hozzáteszik, hogy a PO európai parlamenti képviselői, Danuta Hübner és Radosław Sikorski, Rafał Trzaskowski varsói polgármester, Edwin Bendyk, a Stefan Batory Alapítvány igazgatótanácsának elnöke és Katarzyna Pełczyńska-Nałęcz, a Stratégia 2050 Intézet igazgatója maga is tagja a testületnek.

Kedden egyébként a Magyar Nemzet írt arról, hogy a Soros-pénzeket mozgató Korányi Dávid (Bajnai Gordon és Karácsony Gergely közeli munkatársa) hogyan pénzelte a lengyel baloldalt is.

Hamarosan bemutatunk újabb lengyel Soros-aktivistákat, akik a Soros-hatalomátvétel részesei.