Kávét öntött a bíró arcába Portik Tamás fia

Vágólapra másolva!
Hivatalos személy elleni erőszak miatt vették őrizetbe és hallgatták ki tegnap Portik Tamás fiát, aki úgy akarta akadályozni a tárgyalás megtartását, hogy kávéval öntötte le a bírót. Az ügyészség most javasolta a férfi letartóztatását.
Vágólapra másolva!

Kávét öntött a bíró arcába a tegnapi tárgyalás előtt Portik Tamás fia, aki elhatározta, hogy minden lehetséges módon megpróbálja szabotálni a tárgyalás megtartását, és elérni, hogy kizárják a bírót az ügyből.

A férfi már korábban is próbált kapcsolatot felvenni a bíróval,

azonban sikertelenül, sőt, az is előfordult, hogy

a tárgyalás előtt egy bírósági alkalmazottól arról érdeklődött a folyosón, hogy honnan fog érkezni a tárgyalást vezető bíró.

Az eljárás iratai kizárják azt, hogy bíró beszélt volna az ügyről a férfival, így az sem hangzott el, hogy „az életfogytiglan már írásba van foglalva", és olyan sem történt, hogy a bíró támadt volna a férfira.

Portik Tamás ellen gyilkossági merényletek, többek között a Fenyő-gyilkosság miatt folyik büntetőeljárás, ám sorra derülnek ki az újabb ügyei. Legutóbb újabb 20 évet kapott első fokon, az eddig kiszabott 28 éven kívül, fia viszont mindenben igyekszik apja mellett állni, az ügy befejezését hátráltatni, így az ő szándékának megfelelően, vele összhangban követte el a bűncselekményt, így fennáll a bűnismétlés veszélye amennyiben szabadlábon maradna.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Központi Nyomozó Főügyészség

tegnap gyanúsítottként hallgatta ki az őrizetben lévő férfit, ma pedig javasolták a letartóztatását.

Az ügyészség az ügy kapcsán ismét felhívja a figyelmet, hogy a hivatalos személy jogszerű eljárásának erőszakkal vagy fenyegetéssel történő akadályozása bűncselekmény, amelyért legenyhébb esetben 1, legsúlyosabb esetben pedig 5 év börtön szabható ki.

Forrás: Ügyészség