Alvás közben erőszakolt meg egy nőt - azzal védekezett, hogy egyfajta szexuális alvászavarban szenved

szex alvás fiatal pár ágyban
Vágólapra másolva!
Hat év börtönbüntetésre ítéltek egy házas „szexsomniás" férfit, miután álmában „akaratlanul" megerőszakolta egy munkatársát egy állítólagos ritka betegsége miatt. A férfit nyolc év börtönbüntetésre ítélték, az utolsó kettőt felfüggesztették.
Vágólapra másolva!

A 30 éves férfit, akit az áldozat névtelensége miatt nem kívántak a hatóságok megnevezni, tavaly decemberben egy rendbeli nemi erőszakban találták bűnösnek a dublini Központi Büntetőbíróságon.

A férfi először megpróbálta meggyőzni az áldozatot, hogy feküdjön le vele, szexuálisan közeledett felé, majd levetkőztette és megerőszakolta, miután elaludt – írja a Daily Mail.

Kerida Naidoo bíró ma nyolc év börtönbüntetésre ítélte a férfit, az utolsó két évet pedig szigorú feltételek mellett felfüggesztették, beleértve azt is, hogy a férfi abban a két évben pártfogói felügyelet alá kerül.

Alvás közben erőszakolt meg egy nőt - azzal védekezett, hogy egyfajta szexuális alvászavarban szenved Forrás: Thinsktock

Az erőszaktevő férfi beismerte, hogy beleegyezés nélkül szexelt a nővel, de azt állította, hogy tettei „akaratlanok" voltak.

A férfi jogi csapata szerint ő egy "szexszomniának" nevezett alvászavarban szenvedett, ami szerint szexuális tevékenységeket folytat alvás közben - írja a The Irish Mirror.

A bíró a büntetés kiszabásakor figyelembe vette azt a 19 vallomást, amelyeket az erőszaktevő felesége, családja, volt munkaadói és barátai adtak át a bíróságon - írja a The Irish Times.

Szerinte a férfinak megvan az esélye a rehabilitációra, de az, hogy nem hajlandó elfogadni az általa elkövetett "jogsértést" az kevésbé biztató.