Halálos tömegverekedés volt Salzburgban, migránsok estek egymásnak

rendőr, Ausztria, osztrák, osztrák rendőr, illusztráció
A police officer controls a car driver at the border crossing between Austria and Germany in Grossgmain near Salzburg, Austria, on February 15, 2021 amid the novel coronavirus COVID-19 pandemic. Germany implemented more measures to keep coronavirus variants at bay, banning travel from Czech border regions and Austria's Tyrol after a troubling surge in contagious mutations. (Photo by BARBARA GINDL / APA / AFP) / Austria OUT
Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt és legalább hárman megsérültek csütörtök hajnalban Salzburgban egy verekedésben, amelyben az osztrák rendőrség szerint legalább tizenöten vettek részt.
Vágólapra másolva!

A rendőrség helikopteres támogatással, nagy erőkkel szállt ki, és szolgálati kutyákat is bevetett a verekedés megfékezésére, amelyen kések is előkerültek.

A salzburgi tartományi rendőrkapitányság három személy letartóztatásáról számolt be csütörtök reggel.

- tájékoztatta az APA hírügynökséget egy rendőrségi szóvivő. A sérülteket a helyi vöröskereszt kórházba szállította.

Az incidenst követően egy bejelentés alapján az intézkedő rendőrök egy késszúrásoktól súlyosan sérült férfit találtak a Lehener park melletti utcában.

A sérültet elsősegélynyújtás után kórházba szállították, ahol nem sokkal később meghalt.

A rendőrség szerint a férfi valószínűleg szomáliai migráns volt.

Az összetűzés háttere egyelőre nem ismert. Az első vizsgálatok szerint este 11 órától két incidens is történt, az egyik a Lehener Parkban, a másik pedig egy, a park mellett húzódó mellékutcában. Kezdetben nem volt világos, hogy a két esetnek köze lett volna egymáshoz. Az eszkaláció okát és a bűncselekmény indítékát még nem sikerült megállapítani.

A rendőrség beszámolója szerint jelenleg házkutatások zajlanak, és folyamatban van a bizonyítékok elemzése és a tanúk kihallgatása. A közlések szerint az érintettek főként szíriai migránsok voltak.

Címlapi képünk illusztráció!