Ismerd meg, mit nyújthat a faktoring a vállalkozásodnak

Vágólapra másolva!
A faktoring egy pénzügyi szolgáltatás, mely lehetővé teszi egy vállalkozás számára, hogy azonnal hozzájuthasson a halasztott fizetési határidővel rendelkező számláinak ellenértékéhez. Ezzel a gyors pénzbevétellel a vállalkozás képes elkerülni a hosszú várakozási időt, 30-60 vagy akár 120 napot, és azonnal realizálhatja a bevételét. A faktoring további előnye, hogy a kockázatok is csökkenhetnek, mivel bizonyos konstrukció esetén a szolgáltató átvállalhatja a vevőpartnerek nemfizetésének teljes kockázatát.
Vágólapra másolva!
Forrás: magnetfaktor.hu

A faktoring finanszírozás kombinálható továbbá követelésbiztosítási szolgáltatással is, amely minimális önrész mellett garanciát nyújt a számlák 90%-ának beérkezésére. Az adminisztráció is jelentősen csökken, mivel a faktorcég végzi a számlák nyilvántartását, beszedését és behajtását is.

A vállalkozások számára ez egy lehetőség, hogy optimalizálják a kintlévőségeik kezelését, így több időt szentelhetnek a növekedésre és fejlesztésekre. A faktoring azonnali bevételt biztosít, amely pénzügyi stabilitást és fellendülést hozhat. Az ügymenet egyszerű és gyors, az első kapcsolatfelvételtől számítva akár napok alatt pénzhez juthatsz. Ha a vállalkozásod fejlődésének akadályát a hosszú fizetési határidők jelentik, a faktoring ideális megoldás lehet a problémádra.

A faktoring hatása a likviditásra

A faktoring alkalmazásával a vállalkozások számos olyan előnnyel élhetnek, melyek közvetlenül pozitív hatással vannak a likviditásra. A termék néhány kiemelkedő sajátossága:

  • Villámgyors bevétel: A faktoring segítségével a vállalkozás azonnal hozzájuthat a kiállított számlái ellenértékéhez. Ez a gyors pénzbevétel lehetővé teszi a vállalkozás számára, hogy felkészülten reagáljon pénzügyi kihívásokra és beruházási lehetőségekre.
  • Csökkentett kockázatok: A faktoring szolgáltató egy meghatározott típusú együttműködésben átvállalhatja a teljes kockázatot, amit a megrendelők késedelmes vagy egyáltalán nem teljesített fizetései okozhatnak. Ez csökkenti a vállalkozásoknak a nem fizető ügyfelek miatti veszteségeit, ami hozzájárul a likviditás stabilizálásához.
  • Adminisztrációs egyszerűsítés: A faktoring cég által végzett számlakezelés, nyilvántartás és beszedés jelentősen csökkenti az adminisztratív terheket. Ennek eredményeként a vállalkozásoknak kevesebb erőforrást kell fordítaniuk az ilyen tevékenységekre, így időt és pénzt takaríthatnak meg.
  • Biztosított a cash flow: A faktoring segítségével a vállalkozásoknak kiszámíthatóbb cash flow-ja lehet, mivel nem kell várniuk a hosszú kifizetési határidőkre. Ez lehetővé teszi számukra, hogy tervezhetőbben kezeljék pénzügyeiket.

A gördülékeny és átlátható folyamatokkal nyújtja ezt a finanszírozási formát: egy KKV minden életszakaszában ki tudják szolgálni annak aktuális pénzügyi igényeit.

A faktoring számos lehetőséget nyújt a vállalkozásoknak, érdemes olyan megbízható szolgáltatásokhoz fordulni, mint a MagNet Faktor, ha szeretnénk ezt a szolgáltatást igénybe venni.