Havas Henrik akkorát hazudott, hogy kénytelen volt elhatárolódni saját magától

Magyar György; Havas Henrik; Tarjányi Péter beszél Foglalkozás fórum szakértő SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY újságíró ügyvéd Budapest, 2015. október 3.
Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő, Havas Henrik újságíró és Magyar György ügyvéd (b-j) a Kerekas
Budapest, 2015. október 3. Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő, Havas Henrik újságíró és Magyar György ügyvéd (b-j) a Kerekasztal a Részvételi Demokráciáért Egyesület (KARD) fórumán, a budapesti Selyemgombolyító Rendezvényházban 2015. október 3-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Havas Henrik a jelek szerint mostanra eljutott arra a szintre, hogy saját magát cáfolja meg a nyilvánosság előtt. A kirohanásairól ismert baloldali riporter nagyon súlyos vádakkal illette a Magyar Nemzet két újságíróját, hogy aztán a nyilvánosság előtt visszakozzon: minden szava hazugság volt. 
Vágólapra másolva!

Havas Henrik ismét formába lendült, és két héttel ezelőtti posztjában már első olvasásra is meglehetősen gyanús állításokat tett a Magyar Nemzet két munkatársára, Pilhál Györgyre, és fiára, Tamásra.

Nem kevesebbet állított, minthogy az idősebbik Pilhál annak idején szívességet kért tőle: engedje át a fiát a szigorlaton.

"A papa annak idején azzal bírt felhívni, hogy a gyerekről tudja ugyan, hogy teljesen hülye, de a szigorlaton legyek vele elnéző, és ő ezt úgy kéri, mint kolléga a kollégától" - fogalmazott Havas, aki azt is hozzátette, hogy Pilhál Tamás a tanítványa volt. A magát Tanár Úrnak hívató tévériporter egyébként egy Karácsony Gergelyről szóló publicisztikán húzta fel magát.

Az egykor médiaiskolát üzemeltető Havas Henrik közösségi oldalán ismerte el, hogy hazudott és bocsánatot kért.

Havas Henrik a Kerekasztal a Részvételi Demokráciáért Egyesület (KARD) fórumán, a budapesti Selyemgombolyító Rendezvényházban 2015. október 3-án Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A saját magától elhatárolódó Havas hozzátette, hogy

nincs helye magyarázkodásnak, egyszerűen arról van szó, hogy valótlan tényeket állított, azaz hazudott az írásában.

Majd elnézést kért a két érintettől, és felhatalmazta a Magyar Nemzetet arra, hogy bocsánatkérését közölje.