Duna-Alba-rali: Rózsa jobban van, Benik nyert

Vágólapra másolva!
A péntek délelőtti halálos kimenetelű után egy másik baleset is történt a Duna-Alba ralin pénteken: ebben a navigátorként szereplő Rózsa Norbert olimpiai bajnok úszó szenvedett sérüléseket. Szerencsére olimpiai bajnok úszónk már jobban van. Az abszolút első helyen a Benik Balázs, Doromby Zoltán kettős végzett, az OMV Benik Motorsport párosa 18,6 másodperces előnnyel zárta a fehérvári futamot a második helyezett Aschenbrenner, Percze duó előtt.
Vágólapra másolva!

"Nem igazán emlékszem semmire, így arra sem, hogyan történt a baleset. Nemrég ébredtem fel, még nem beszéltem a kezelőorvossal, ezért konkrétan azt sem tudom, hogy milyen sérüléseket szenvedtem. Nagyon fáj a csuklóm és a vállam, vannak zúzódásaim, s az is biztos, hogy elveszettem az eszméletemet - mondta az Atlantában 1996-ban 200 m mellen aranyérmes volt úszó, akit a székesfehérvári Szent György Kórházban kezelnek.

Szerencsére Rózsa már jobban van. "Kezd visszatérni az emlékezete, bár fáj a válla, a karja és a csuklója, törése azonban nincs - nyilatkozta Fehér Ágnes, a klasszis felesége.

Ami a versenyt illeti: Benik Balázs nyerte meg az ob harmadik futamát: a bajnoki címvédő pilóta 18.6 másodperces előnnyel zárta a fehérvári viadalt a második helyezett Aschenbrenner György előtt.

Benik idei első futamgyőzelmét szerezte meg, a korábbi két versenyen a most hatodik Turi Tamás diadalmaskodott.

"Nagyon boldog vagyok, nagyon hiányzott már nekünk a győzelem. A tegnapi első gyors után még csak nagyon távoli vágyunk volt a győzelem, de végig úgy mentünk fel minden pályára, hogy a végső győzelem a cél. Ma is úgy keltünk fel, hogy nyernünk kell. Lehet, hogy az alig kilenc másodperc kívülről nem látszott soknak, de azért mi nagyon komolyan vettük. Hántán is és Ászáron is úgy jöttünk le ahogy tudtunk, pontosan és a lehető leggyorsabban. Nehéz két nap áll mögöttünk, és a versennyel kapcsolatosan továbbra is vegyesek az érzéseink, de azért nagyon örülünk az idei első helyezésünknek! Szeretném megköszönni a csapatunknak, a profi munkát, hogy lehetővé tették Zolinak és nekem, hogy csak azzal foglalkozzunk, ami az autóban történik!" - nyilatkozta Benik Balázs.

eredmények:
1. Benik, Doromby (Ford Focus WRC) 1:30:51.7 óra
2. Aschenbrenner, Percze (Mitsubishi Lancer EVO) 18.6 mp hátrány
3. Szabó G., Kerék B. (Skoda Octavia WRC) 1:00.17 perc h.
4. Herczig, Tóth (Skoda Octavia WRC) 2:08 p. h.
5. Tagai T., Tagai R. (Skoda Octavia WRC) 3:15.1 p. h.
6. Turi, Kerék I. (Skoda Octavia WRC) 4:14 p. h.

[origo]/(MTI)