Tóthék új Bombával a hatodik aranyért

Nincs határ! Ez a jelmondata a Bomba Extreme Teamnek - amelynek egyik oszlopos tagja ettől az évtől kezdve az ifj. Tóth János, Tóth Imre, Peugeot 206 WRC trió, amely az utóbbi két évben, vagyis amióta a duó kiegészült a Peugeot legújabb sikermodelljével, verhetetlen a hazai ralipályákon. Janika tavaly ötödik abszolút elsőségét ünnepelhette.

Fotó: Amber PR
A legújabb dizájn
Csütörtökön az Európa hajón lerántották a leplet a kocsiról, a sajtó képviselői megcsodálhatták a 206-os új festését (amely most már nagyon hasonlít a vébés dizájnra). Az igazi bemutatkozásra azonban csak a jövő hét végén, az idénynyitó esztergomi viadalon kerül sor. A 300 lóerős autón egyébként jó néhány műszaki újítást hajtottak végre a téli szünet alatt: újabb és fejlettebb szoftverekkel látták el a váltóját, a központi differenciálmű elektronikáját, valamint vadonatúj rajtprogramot is kapott a Peugeot legerősebb oroszlánja.

Az első futamra való felkészülés némiképp eltért az eddigiektől, ugyanis a csapatnak azon kellett dolgoznia, hogy egyáltalán ide tudjon hozni egy Peugeot-t az idénynyitóra, amely egybeesik az osztrák bajnoki nyitánnyal. Ez azért jelent problémát Janikáéknak, mert a 206-ost közösen bérlik az osztrák Raphael Sperrerrel, márpedig ugyanaz az autó nem lehet két helyen ugyanabban az időben. Nos, a probléma végül megoldódott, az ifj. Tóth, Tóth kettős rajongói megnyugodhatnak és bizonyára a versenyzőknek is nagy kő esett le a szívükről, hiszen az idei szabályok szerint a bajnokságban nincs mínuszolás, vagyis minden futam beleszámít az év végi értékelésbe.

Fotó: Amber PR
Tóthéknak végre több komoly ellenfelük is lehet
Aki bajnok akar lenni, az nem engedheti meg magának a luxust, hogy akár csak egy futamot is kihagyjon. Márpedig ifj. Tóth Jánosnak és Tóth Imrének egyértelműen az a célja, hogy megvédje a címét. Nem lesz könnyű dolguk, hiszen az idei az utóbbi évek legszínvonalasabb bajnokságának ígérkezik, ifj. Tóth potenciális ellenfeleinek száma jócskán megnövekedett (hét vagy nyolc WRC száguldhat a pályákon ebben az évben). Janikát azonban nem olyan fából faragták, hogy az ilyesmi visszariasztaná - inkább motiválja, hogy az utóbbi két év sima győzelmei után végre csatáznia kell majd az elsőségért... Az első ütközetre tehát jövő héten csütörtöktől szombatig kerül sor Esztergomban.

A rali-ob 2002-es menetrendje:
április 4-6.: Enternet Esztergom-rali
április 25-27.: Vredestein-rali, Miskolc
május 24-26.: Mapei Albastone-kupa, Székesfehérvár
június 14-16.: Enternet Viadom-kupa, Szombathely
július 12-14.: Veszprém-rali
augusztus 9-11.: Michelin Budapest-rali
szeptember 20-22.: Allianz Hungária Mecsek-rali
október 18-20.: Zemplén-rali

Ajánlat: