Újabb limitált széria a Ducatitól

Vágólapra másolva!
A Ducatinak megvan az a jó szokása, hogy időnként limitált darabszámú szériákkal lepi meg a márka szerelmeseit. A megszállott gyűjtők ezúttal a 2004-es superbike-világbajnokságon győzedelmeskedő motor mására spórolhatnak.
Vágólapra másolva!

Az olasz Ducati motorgyár idén is egy limitált sorozattal ünnepli, hogy megnyerte a 2004-es superbike-világbajnokságot. James Toseland versenymotorjának másából mindössze néhány száz darab készül, így aki szeretne egy ilyen paripát, jobban teszi, ha már most feliratkozik a várólistára. A 999R Fila nevű széria, ahogy a nevéből is látszik, az idei 999R-re épül, ám egy sereg különleges extra teszi egyedivé. A leglátványosabb elem a gyári versenymotor mintájára készült fényezés és matricakészlet, amelyekről már messziről fel lehet ismerni a ritkaságokat. Az egész motor megépítésekor a súlycsökkentés játszotta a főszerepet, így nem is csoda, hogy az idomok és a tank pillekönnyű karbonszálból készültek, míg a felniket alumíniumból kovácsolták.

A speciális Marchesini abroncsok érdekessége, hogy 3,2 kilóval könnyebbek, mint a hagyományos 999, illetve S széria felnijei. Akárcsak a kerekek, a fékek, a futómű elemei is a versenysportból származnak, ami a jelenlegi kínálat csúcsát jelenti. A térhálós acélvázba épített Testastretta motor teljesítménye 146 lóerő, amit 10 000-es motorfordulat mellett présel ki magából a kéthengeres blokk. A Ducati magyarországi importőre egyelőre nem tudta megmondani, hogy a 999R Fila sorozat motorjai mennyibe fognak kerülni és mikortól lehet megrendelni. Amerikában - ahová 75 darab jut a sorozatból - 25 ezer dollárért árulják a sorszámozott plakettel ellátott Ducatikat.