Loeb ismét a bajnokok bajnoka

Vágólapra másolva!
A francia Sebastien Loeb megkoronázta tökéletesnél is tökéletesebb szezonját - a hétvégi párizsi gálán, hazai közönség előtt a WRC kétszeres világbajnoka a 2003-as győzelme után újabb ROC-diadallal ünnepeltette magát. Csapatban a skandinávok nyertek.
Vágólapra másolva!

Tizennyolcadik alkalommal, a párizsi Stade de France-ban másodszor rendezték meg a Race of Champions, Nations Cup elnevezésű szezonzáró motorsportos gálát, amelyen a legújabb szokás szerint több szakág meghívott legjobbjai mérik össze erejüket különböző gépekkel. Idén ezek a masinák Citroen Xsara WRC, Porsche 911 GT3, Renault Megane Trophy és a ROC Buggy voltak. Az aszfaltos, esős-vizes nyolcaspályán több mint 50 ezer néző előtt egyénileg és csapatilag köröztek a ralisok, F1-esek, pálya-, túraautósok, sőt még motoros is.

Tavaly nagy meglepetésre a finn Heikki Kovalainen (Nissan Világsorozat, GP2) mindenkit levert Loeböstül, Schumacherestül, a nemzetek közt is meg csak azért tudott nyerni a Loeb és Alesi alkotta francia gárda, mert a finneken, pontosabban éppen Kovalainenen kifogott a technika.

Forrás: EPA

Loebnek némileg ismerős lehetett a csúcsgép

Idén bezzeg Loeb visszavágott, a WRC jelenkori legnagyobbika nem tudott nem nyerni. "2003-as sikerem a Kanári-szigeteken szép volt, az is jó, hogy 12 hónappal ezelőtt a miénk lett a csapatarany. De igazán az tesz boldoggá, hogy most győzni tudtam ez előtt a fantasztikus közönség előtt - a kocsiban hallottam az őrjöngésüket..."

Loeb útja a fináléig a következőkön át vezetett: Pastrana (amerikai, X-Games), McRae (skót, szintén világbajnok ralis), Grönholm (finn, szintén kétszeres világbajnok ralis...) és Kristensen (dán, Mister Le Mans). A döntőben Kristensennel először Renault-val estek egymásnak, szoros volt, majd a Citroennel Kristensen rontott, és már nem is volt szükség a Porschéra...

Forrás: EPA

Kristensen (b) és Loeb

Kristensennek azért nem volt rossz napja, hiszen a mindent eldöntő csatáig elkalapálta Coulthardot (skót, F1), Piquet Juniort (brazil, F3), Gordont (amerikai, Nascar) és Kovalainent is (hét ezreddel!!!), illetve hát a svéd Ekströmmel (rali, DTM) párban övék, a skandinávoké lett a csapatdics, a Playstation előtt (Peterhansel, francia, Dakar; Bourdais, francia, Champ Car).

ROC, végeredmény (élcsoport):
1. Loeb
2. Kristensen
3. Kovalainen, Grönholm

NC, végeredmény (élcsoport):
1. Skandinávia (Kristensen, Ekström)
2. Playstation (Peterhansel, Bourdais)
3. Nagy Britannia, USA