Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia

Világbajnoki sárdagasztás volt Nyáregyházán

Vágólapra másolva!
Tíz év kihagyás után, idén újra volt motokrossz világbajnoki futam Magyarországon. Az MX3 világbajnokság negyedik fordulóját a nyáregyházi pályán rendezték május 7-én
Vágólapra másolva!

A 19 éves Déczi Balázs az iskolai ballagás helyett tanára tanácsai ellenére is inkább a vasárnapi nyáregyházi motocross vb futamon indult. Utólag elmondhatjuk, jól tette. A Suzukival versenyző magyar fiú ugyanis a két futam után kalkulált összesített értékelésben a 21. helyezést érte el, és ezzel Németh Kornél után második magyarként motokrossz-vb pontokat szerzett, összesen hármat. A Hondás Czúni László is begyűjtött két pontot, ő a 23. helyen végzett. A versenyt a belga Sven Breugelmans nyerte KTM-mel.

A 125-ösök Eb futamán ugyan nem született magyar világbajnoki pont, de Lécz Gergely 29. helyezése mindenképpen figyelemre méltó, hiszen ebben a kategóriában 40 induló volt. A magyarok nagy reménysége, a Kawasakis Borka János sajnos bukott és kiállni kényszerült. Ezt a versenyt a szintén belga nemzetiségű Dennis Verbruggen nyerte Yamahával.

A tíz év kihagyás után megrendezett nyáregyházi vb versenyre közel hétezer néző látogatott el.

Végeredmények:

MX3 vb

  1. Sven Breugelmans, KTM, belga
  2. Cristian Beggi, Honda, olasz
  3. Yves Demaria, KTM, francia

125 ccm Eb

  1. Dennis Verbruggen, Yamaha, belga
  2. Steven Frossard, KTM, francia
  3. Rob van Vijfeijken, Yamaha, holland

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről