Ifj. Tóth János (Peugeot 307 WRC) hétvégén akár nyolcadik abszolút bajnoki címét is ünnepelhette volna, de kiesett. Benik Balázs (Ford Focus WRC) győzött, s ezzel nyílt maradt a bajnokság, sőt, a Budapest-ralin második Spitzmüller Csaba (Mitsubishi Lancer WRC) is odaérhet.

Ezernyi Duen-kép a Budapest-raliról

A 20. Nemzetközi Budapest-ralin volt minden: közönségcsalogató prológ a Városligetben, száguldozás a Hungaroring környékén és a Mátrában is, változékony időjárás, sok kiesés, fordulat, izgalom. Sűrített 11 gyorsasági, 150 km. Meg EK-mezőny. Lényeg, hogy a szezon hatodik, utolsó előtti, aszfaltos futamán a 2003-as bajnok Benik Balázs győzött Ford Focus WRC-vel. Második Spitzmüller Csaba lett Mitsubishi Lancer WRC-vel, harmadik pedig nagy meglepetésre Herczig Norbert a régi Subaru Impreza WRC-vel.

A nyolcadik abszolút bajnoki elsőségére pályázó, címvédő ifj. Tóth János (Peugeot 307 WRC) kiesett (tönkrement a középső diffi). A 2004-es bajnok Turi Tamás (Skoda Fabia WRC) kiesett (szintén műszaki hiba). Tagaiék (Skoda Octavia WRC) is kiestek. (Turiék és Tagaiék négyszer-négyszer búcsúztak időnek előtte, szinkronban, elképesztő....)

A8-ban ifj. Angyalfiék (Mitsubishi) győztek, és várják az élről a záró versenyt, S1600-ban Bútorék (Suzuki Ignis S1600) nyertek, s megvédték bajnoki címüket. N4-ben Botka Krisztiánék borultak, Elekék végeztek az élen, Maticsék átvették a vezetést. Az EK-futamot a cseh Pech nyerte Mitsubishivel.

Végső nekifutás szeptember közepén, Pécs környékén, a mecseki pályákon.

Budapest-rali 2006, végeredmény, élcsoport:
1. Benik, Varga (Ford Focus WRC) 1:38.18.2 ó
2. Spitzmüller, Kazár (Mitsubishi Lancer WRC) + 1:54.8 p
3. Herczig, Csökő (Subaru Impreza WRC) + 3:25.1 p
4. Vizin, Táborszki (Toyota Corolla WRC) + 5:48.8 p

A pontverseny állása (bajnokaspiránsok):
1. Janika 90
2. Benik 82
3. Spici 74