Vágólapra másolva!
A suzukisok vasárnapi versenye kielégíthette minden autóverseny rajongó álmát, hiszen az élen hatalmas küzdelem alakult ki, amiből Assenbrenner Tibor jött ki a legjobban.
Vágólapra másolva!

Óriási versenynek lehettek szemtanúi azon nézők, akik az Autós Gyorsasági Országos Bajnokság harmadik állomásának zárónapján kitartottak egészen este öt óráig. Ekkor rajtolt ugyanis a Suzuki Swift Kupa mezőnye, ahol a tizennégy kör során többször is tetőfokára hágott az izgalom.

Már az első kör sem telt el eseménytelenül, a tizenhármas kanyarban ketten ütköztek, aminek következtében Farkas Roland első kereke kitört, és a pálya szélén többeket is feltartott. Az autó szerencsétlen elhelyezkedése miatt a mentés idejére bejött a Safety Car, így a mezőny az ötödik kört repülőrajttal kezdte. Az ezt követő majd négy kilométeren négy pilóta is "megfordult" az élen.

Először Farkas László támadta Assenbrennert, fej-fej mellett haladtak és Farkas bizonyult erősebbnek. Assenbrennert valószínűleg meglepte ez az agresszív támadás, hisz Pantl is megelőzte őt, így visszacsúszott a harmadik helyre. Nem volt még vége a támadások sorozatának, Pantl Farkast is letolta a pályáról, és átvette a vezetést, de még ebben a körben feleszmélt Assenbrenner és hihetetlen fifikával előzte meg az előtte lévő két versenyzőt.

A hetedik helyről rajtoló Szelényi Alfréd időközben megérkezett a harmadik helyre majd a hetedik körben megelőzte Farkast, és feljött az ezüstöt érő második pozícióba. A negyedik helyen autózó Pantl Péter megelőzte a pár körrel korábban még éllovas Farkast, kialakítva ezzel az első három befutó sorrendjét. A kockás zászlót követően tehát Assenbrenner, Szelényi és Pantl osztották el a dobogós helyezéseket maguk között. Említésre méltó még a dakaros Szobi Balázs teljesítménye, aki a kilencedik helyről rajtolt, és az ötödiken végzett.

Forrás: [origo]

Suzuki Swift Kupa VI. futam végeredmény:
1. Assenbrenner Tibor (Proex AMSE) 34:35,394 p
2. Szelényi Alfréd (Proex AMSE) 0,890 mph
3. Pantl Péter (Zengő Motorsport Kft.) 2,234 mph
4. Csuti Viktor (Procar Motorsport) 11,868 mph
5. Szobi Balázs (Zengő Motorsport Kft.) 13,056 mph
6. Farkas László (BMW Team Hungary) 20,544 mph

Assenbrenner Tibor: Nagyon izgalmas verseny volt. Az elején sajnos nem melegedtek be a gumik, ketten el tudtak menni mellettem. Aztán sikerült végre összekapnom az autót, megelőztem az első kettőt, aztán tartottam végig az első helyet. Nagyon izgultam, hogy ne érjenek utol, úgy éreztem, hogy folyamatosan közelednek hozzám, de kevés volt már a kör ahhoz, hogy utolérjenek.

Szelényi Alfréd: Hetedik helyről jöttem fel másodiknak, nagyon elégedett vagyok. Arra számítottam, hogy a negyedikig tudok majd feljönni. Tegnap még más futóművel mentem, úgy látszik, hogy a régi, bevált taktika mégis megfelel nekem. Örülök nagyon.

Pantl Péter: Szokásomhoz híven kicsit elaludtam a rajtot, így a Laci megérkezett elém. Megkaptuk mögénk az üldözőket, a darálóban az egyik versenyzőtársam elütötte a hátsó futóművemet, a jobbos kanyarokban nem igazán volt jó. De így is nagyon gyors voltam, nagyon bántam, hogy többször beszorultam különböző emberek mögé, mert így lehetett volna egy picivel szebb az eredmény. De a bajnokság szempontjából a harmadik hely nagyon fontos, továbbra is én vezetek.

Szobi Balázs: Fantasztikus volt ez a viadal. Kilencedik helyről rajtoltam, aztán felkúsztam az ötödik helyre, de boldog vagyok. A ringen eddig ez a legjobb eredményem.

Csuti Viktor: Jó volt... Nagyon jó volt... Érdekes volt, és sokat küzdöttünk... Szokásos autóverseny volt...