Hivatalos képek az új VW Tiguanról

Vágólapra másolva!
A német autógyár hivatalos képeket tett közzé a teljesen új szabadidőautójáról. A Tiguant élőben szeptemberben láthatja legkorábban a nagyközönség, míg a forgalmazás 2008 elején indul.
Vágólapra másolva!

A gyári képeket elnézegetve egetverő újdonsággal nem találkozhatunk, hiszen a szériaérett modell nagyban hasonlít a tavaly Los Angelesben bemutatott prototípushoz, de számos kép készült a Tiguanról a tesztidőszak alatt is. A mostani bejelentésből igazából csak a műszaki tartalmat érdemes kiemelni, hiszen a megemelt hasmagasságú szabadidőautó elejében háromféle teljesítménnyel lehet majd kérni - a Golf GT-ben megismert - 1,4 literes kompresszoros-turbós benzinmotort, amely 150, 170, illetve 200 lóerőt produkálhat.

Dízelfronton szintén egy motor választható több teljesítményszinttel: a már jól ismert kétliteres TDI 140 és 170 lovas kivitelben lesz rendelhető. A Tiguan - amely akárcsak a Suzuki SX4 - rendelhető lesz egy urbánus, illetve egy terepezésre alkalmasabb változatban is, ezeket nem csupán a hajtáslánc, de számos külső stílusjegy is megkülönbözteti majd. A hivatalos premier szeptemberben lesz a Frankfurti Autószalonon, a forgalmazás pedig 2008 elején veszi kezdetét.