Az óriási terepjáróiról ismert Hummer nem cáfolt rá önmagára az október végén nyílt Las Vegas-i tuningfesztiválon, ugyanis bemutatta a H3R nevű koncepcióját, amelybe egy hétliteres Corvette-motort passzíroztak.

Október 30-tól november 2-ig tart nyitva idén Las Vegasban a SEMA (Speciality Equipment Manufacturer's Association), Amerika egyik legrangosabb tuningkiállítása, ahol nem csupán a kiegészítőket árusító háttéripar, de maguk az autógyárak is képviselni szokták magukat egy-egy érdekes darabbal. A GM-hez tartozó Hummer ugyancsak komolyan készült a rendezvényre, ugyanis standjukon bemutatkozott egy H3R nevű tanulmány, amely teljesítményét tekintve még a tengerentúlon is szokatlannak számít.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]

Bár a H3 a legkisebb a Hummer jelenlegi kínálatában, ám ennek ellenére a mérnököknek sikerült a motorháztető alá gyömöszölni egy - a Corvette Z06-ból ismerős - hétliteres blokkot. A V8-as motor teljesítménye 505 lóerő, ami vélhetően több mint elegendő terepezéshez és autópályákon való száguldozáshoz egyaránt. Érdekes, hogy az autó átalakításnál inkább az offroados képességeket erősítették, így ennek szellemében kicsit megemelték a karosszériát, gallytörőt, kartervédőt, valamint brutális méretű és mintázatú terepgumikat kapott a H3R. A Hummer közleménye szerint a megvadított H3 egyelőre csak tanulmányként létezik, azonban könnyen lehet, hogy hamarosan egy újabb taggal bővül az értelmetlenül erős benzinfaló szabadidő-autók klubja.