Dakar 2008: rajtra kész a legnagyobb magyar csapat

2007.12.14. 11:29

A január 5-én rajtoló Dakar-ralin ismét részt vesz a regionális MOL Dakar Team, amely nemcsak magyar tagokból áll, hanem kiegészül egy-egy szerbiai, romániai és szlovákiai motorossal.

A csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a csapatban egy autós, egy kamionos, továbbá négy motoros egység kapott helyet.
    Magyarországról a már sokat bizonyított Szalay Balázs, Bunkoczi László páros, a Darázsi Zsolt vezette kamionos gárda, valamint a motoros Varga Ákos, továbbá Szlovákiából Jaroslav Katrinak, Szerbiából Sagmeister Gábor, Romániából pedig Gyenes Emanuel vesz részt a sivatagi száguldáson.

"Szeretnénk túlszárnyalni eddigi legjobb eredményünket és a húsz között végezni" - mondta a tizedik Dakarjára készülő Szalay Balázs is, aki egy Opel Antarával indul Afrikába. Bunkoczi elmondása szerint versenyautójuk közel négyszáz lóerős, a végsebessége pedig 210 km/óra.

A 30. Dakar-rali során a versenygépek 9273 km-t tesznek meg, ebből 5736 km a gyorsasági szakasz. A rajtceremóniát január 5-én Lisszabonban tartják, majd következik négy marokkói szakasz, kilenc nap Mauritániában (egy szünnappal) és kettő Szenegálban, ahol január 20-án ér véget a verseny. Az útvonal kijelölésekor a rendezők visszatértek a klasszikus szelektív szakaszokhoz, ilyen például a marokkói Guelmine, a mauritániai Nuadibu (itt várható az egész viadal legnehezebb, 15 kilométeres dűnesora) és a szenegáli Saint Louis.

KAPCSOLÓDÓ CIKK