Készül a Smart ForFour utódja

Vágólapra másolva!
Jóval meghaladják az előzetes várakozásokat az Egyesült Államokban frissen bevezetett Smart eladásai, ezért a Mercedes úgy döntött, elkészíti a korábban sikertelen ForFour utódját.
Vágólapra másolva!

A Smart ForFourt 2004 és 2006 között készítette a Mercedes, de a divathajhász és drága kocsi nem bizonyult elég kelendőnek így leálltak a gyártásával. A márka jó tengerentúli eladásainak és a környezetkímélő modellek iránti általános igénynek köszönhetően a Mercedes akár pár éven belül piacra dobja az ötajtós kisautó utódát, bár azt még nem tudni, a Mercedes vagy a Smart neve alatt jelenik majd meg. Állítólag a környezetvédelemre sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek mint eddig, ami valószínűleg hibrid hajtás megjelenését igéri. Rainer Schmückle, a Smart igazgatója a januári Detroiti Autószalonon árulta el a német DPA-nak, hogy a projekt jelenleg még a tervezőasztalnál tart.

A régi ForFour a Mitsubishi Colt padlólemezére épült és Hollandiában készítették. Ám, amikor tavaly elkészült a ForTwo új generációja, a ForFour gyártásával leállt a Mercedes.