Újabb esély Oscherslebenben

Vágólapra másolva!
Ismét európai WTCC futam lesz a hétvégén, aminek a betétfutamaként újra láthatjuk a Seat Európakupa versenyeit, benne a magyar csapattal. Az oscherslebeni pálya nagyon feküdhet a Zengő Motorsportnak, mert a szabadedzéseken máris villognak a magyarok.
Vágólapra másolva!

Utolsó előtti versenyhétvégéjéhez érkezett a Seat Leon Európakupa idei sorozata, amely ezúttal Németországba látogat el. Az oscherslebeni pályán rendszerint nagyon látványos versenyt produkálnak a "nagyok", vagyis a WTCC-sek, ezért nagy esély van arra, hogy Seat csúcs márkakupa sorozatában is izgalmas verseny lesz.

A pálya vonalvezetése igen változatos, tele technikás kanyarokkal, kombinációkkal, ahová ráadásul meglehetősen nagy sebességgel érkeznek meg a versenyzők. A célegyens váge azonban egy igen veszélyes lassító, így nagyon kell drukkolni, hogy a magyar csapat tagjainak ezúttal nagyobb szerencséje lesz a rajtnál.

A Zengő Motorsport különítménye ezúttal is változatlan összetételben utazott ki a versenyre, ahol ismét az a cél, hogy az elsők között végezzenek. A korábbi eredmények alapján erre meg is van minden esélyük, hiszen Michelisz Norbi eddig már kétszer szerzett pole pozíciót, míg Wéber Gábor Pauban megnyerte a második versenyfutamot. A pénteki napon már le is zajlott az első szabadedzés, ami szintén a magyar fiúk tehetségét igazolta, hiszen annak ellenére, hogy ezen a pályán is először járnak, Michelisz egy ezred lemaradással a második, Wéber pedig az ötödik időt autózta.


A Seat Leon Európakupa paui versenye, benne Wéber Gábor futamgyőzelmével.


Remélhetőleg erre hétvégére már megoldódik a Pirelli abroncsok kapcsán hosszú hetek óta fennálló defektprobléma, és egy versenyzőnk sem esik ki ilyen bagatell hiba miatt. Sajnos az ezelőtti hétvégéken sorra ez a hiba akadályozta meg az igen kiválóan teljesítő magyar fiúkat abban, hogy újra kiugró eredményt érjenek el.

A verseny további pozitívuma, hogy a Eurosport 2 most először mindkét versenyfutamot élőben közvetíti, vagyis szombaton 13:30-tól, valamint pedig vasárnap negyed 2-től a futamokat élőben nyomon lehet követni.