Assenbrenner tizedik győzelme

Vágólapra másolva!
Senki sem hiányzott a Suzuki Swift Kupa utolsó versenyének rajtjáról, pedig Assenbrenner személyében már bajnokot avattak, ennek ellenére jó, és izgalmas verseny kerekedett.
Vágólapra másolva!

Farkas nagyszerű rajttal megelőzte Várit, Bús Edina pedig Assenbrenner elé került. Az elején több kakaskodás is történt, így már az elején három autó is kihullott, majd a második körben Lendvai bal hátsó defekt miatt feladta a versenyt.

A harmadik körben Lendvai helyére Babják került, Bús Edina lemaradt, Farkas D. feljött a negyedik helyre. Az első három helyen izgalmas küzdelem alakult ki, szektorról-szektorra cserélődött a sorrend közöttük.

Féltávtól Assenbrenner az élre került, és meg is tartotta vezető helyét. A negyedik helyért elképesztő harc folyt, négyen másfél másodpercen belül autóztak: Bús, Szabolcs, Babják, Brachna. Ennek köszönhetően a 12. körben Szabolcs és Brachna össze is ütközött, de folytatni tudták a versenyt.

Asi mögött, a második helyen Farkas futott be, őt az élete eddigi legjobb helyezését elérő Vári követte. Farkas Dániel a negyedik helyért járó kupát vihette haza, Bús Edina, aki pedig jobb eredményre számított a szombati siker után, most csak az ötödik legjobb lett. Szabolcs élvezetes versenyt vívva a hatodik helyre fért fel.

Forrás: [origo]

A verseny utáni nyilatkozatok:

Assenbrenner Tibor: "Nem gondoltam volna, hogy az utolsó verseny lesz ilyen küzdelmes. Tétje már nem volt, mert tegnap eldőlt a bajnokság, de nagyon boldog vagyok, jó küzdelem volt. Nem adták könnyen a fiúk. Bús Edina a rajtnál elment, én a negyedik helyről jöttem fel. Az első helyen sem volt egyszerű, elég keményen kellett menni. Farkas nagyon jól jött, koncentrálnom kellett végig.

Farkas László: "Jót küzdöttünk, igazából egy örömautózás volt az egész, attól függetlenül úgy űztük egymást, mint ha komoly versenyben lettünk volna. Olyan időt mentem, amilyet még soha, ráadásul használt gumival."

Vári Róbert: "Nem várt eredmény született. Én sem gondoltam volna, hogy az első helyről indulok, de tökéletes volt. Az első két versenyző láthatóan jobb volt nálam, de nagyon jó volt küzdeni velük, sokat lehet tanulni tőlük. Jobb rajt segíthetett volna megtartani a helyem, talán lett volna rá esély. A verseny első felében még tudtam tartani a helyem, de látszott, hogy a tapasztalat rengeteget számít, én ennek még híján vagyok. De nagyon boldog vagyok, ez volt a legjobb eredményem.

Farkas Dániel: "A kettes kanyarban én is csináltam egy kis csete-patét, az első körben keresztbe álltam. Akkor neki ment valaki a bal elejének, persze az én hibámból. A bal kanyarok aztán gyötrelmesek voltak. Nagyon nagy szerencsém volt, mert a sikán utáni balosban, az első körben keresztbe állt Edina, Pistike is elvette a gázt, ő is keresztbe állt, és mindketten a kavicságyban landoltak, én meg elmentem nevető negyedikként. Jobban szeretem a kemény harcot, jobbat is tudok akkor menni."

Bús Edina: A mai verseny nem úgy sikerült, ahogy elterveztem. Szerettem volna egy harmadik, vagy negyedik helyet megcsípni. A sikán utáni balosban keresztbe állt az autóm, egy kicsit neki mentem a hátuljával a falnak, majdnem sóderágyban maradtam, de sikerült kijönnöm. Szörnyű hangja lett az autónak, füst volt végig belül. Így sikerült behozni az ötödik helyre, sajnos."

Szabolcs Róbert: "Nagyon jó kis verseny volt. A végén utolért Brachna Laci, volt egy kis ide-oda tologatás, de élvezte ő is, azt mondta, ilyen jó befejezést még nem látott."