777 lóerős SLR a Renntechtől

Vágólapra másolva!
A Mercedes-Benz tuningrészlege, az AMG segítségével gondosan ügyel arra, hogy mindig egy orrhossznyival legyen a konkurencia előtt. Ezúttal a Renntech vette kezelésbe az SLR-t és 777 lóerőt sajtolt ki belőle.
Vágólapra másolva!

Beszédes nevet kapott az a Mercedes SLR, amelyet a Renntech alakított át saját ízlése szerint. A Hartmut Freyhl, az AMG korábbi technikai igazgatója által alapított cég küldetése nem is lehetne más, mint hogy esztétikailag és műszakilag a legtöbbet hozza ki az amúgy sem szerény teljesítményű autókból - főleg Mercedesekből. A terv annyira jól sikerült, hogy a Renntech 55 lóerővel szárnyalta túl az előző SLR teljesítményét, így a 722 lóerős kocsi, csaknem elbújhat utóda mögött.

A koncepció alapján nem csupán a teljesítménynövelés, hanem a súlycsökkentés is kiemelt szerepet kapott az átalakításnál, így a McLaren SLR karbonszál erősítésű vázát vették alapul, amelybe 5,5 literes, szuperfeltöltős motor került. A nagyobb hatásfok érdekében, és hogy a rendszer képes legyen a nagyobb teljesítménnyel akár szélsőséges körülmények között is elbánni, áttervezték a motor hűtőrendszerét is. A szuperautó emellett OS Giken differenciálművet és Nitto NT-05-ös nagyteljesítményű utcai gumikat is kap. A Renntech 777 első példánya tavaszra készül el, de nem ez lesz a cég egyetlen meglepetése, ugyanis 20. születésnapjuk alkalmából többféle autót építenek, mindegyiket csupán húszdarabos szériában.

Forrás: [origo]