2011-re kész lehet a Jaguar F-type

Vágólapra másolva!
A Porsche Boxster vetélytársának szánt kétüléses roadster akár három év múlva meg is jelenhet, elkészítése új fejlesztéspolitikát jelez a Jaguar részéről.
Vágólapra másolva!

A projektnek Ratan Tata, a Jaguart birtokló Tata vezetőjének támogatása jelenti a legnagyobb segítséget. Tata már a márka megvétele előtt is kijelentette, hogy a patinás brit gyártónak különböző arculatjavító modelleket kell piacra dobnia, hogy bizonyítsa, meg tud felelni az új vásárlói követelményeknek. Az, hogy az indiaiak inkább vérbeli luxusautók fejlesztésére költenék a Jaguar költségvetését, szakítást jelent a brit céget korábban birtokló Ford politikájával. Az amerikaiak ugyanis inkább az olyan tömegtípusok gyártását támogatták, mint a Mondeo-alapokra épült X-type, vagy ennek dízel és kombi változatai.

Tata szerint természetesen fontos, hogy a Jaguar gyorsabban és olcsóbban tudjon autókat fejleszteni, de úgy gondolja, hogy a cég jelenlegi nehéz helyzetéből az F-type és ahhoz hasonló rétegmodellek piacra dobása jelentheti a kiutat.