Megduplázná európai eladásait a Chevrolet

Vágólapra másolva!
A következő három évben jelentősen növeli Európában forgalmazott modelljei számát a Chevrolet. Cél az eladások megduplázása.
Vágólapra másolva!

Jelentős bővülés előtt áll a Chevrolet európai modellpalettája, a következő három évben több újdonság is érkezik. Ha minden a GM tervei szerint alakul, ezek segítségével 2015-2016-ra megduplázhatja itteni eladásait a márka.

Először az új Spark debütál, majd jövőre az Orlando hétüléses egyterű. 2011-re várható egy új szupermini, a ferdehátú Cruze, valamint a Volt hibrid, 2012-ben pedig a Cruze kombi futhat be. "Úgy gondoljuk, 13-15 modellel teljesíteni tudjuk a célokat, jelenleg körülbelül nyolc van" - nyilatkozta Wayne Brannon, a Chevrolet európai igazgatója.

Egyenesen a Golf és a Focus ellen akarja küldeni a ferdehátú Cruze-t a GM, ez elsőre kemény vállalásnak tűnik, de jelzi, hogy nagy energiákat fektetnek a modell fejlesztésébe. Az új szupermini a GM Gamma 2 platformjára épül, Koreában fejlesztik, a Volt pedig Opelként és Vauxhallként is kapható lesz. A Cruze kombi formaterve már elkészült, de még nem kapott zöld utat, a hírek szerint éppen az Opel/Vauxhall vétózta meg a sorozatgyártást, arra hivatkozva, hogy konszernen belüli versengést okozna.