Dízelautót benzinnel tankolt fel tolvaja

Vágólapra másolva!
Tájékozatlanságában egy autótolvaj benzinnel tankolt fel egy dízelüzemű autót Nagy-Britanniában, ami miatt zsákmányával hamarosan lerobbant.
Vágólapra másolva!

A 27 éves férfi 5 millió forint értékű kocsit lopott egy nőtől, a slusszkulcsot zsebtolvajlással szerezte meg tőle. Az autóba pattanva pár kilométer után látta, hogy vészesen fogytán az üzemanyag, ezért egy benzinkútnál teletöltötte az Audi A4 TDI tartályát - benzinnel. Nem vette észre a jármű hangjáról, hogy az nem benzines, és nem figyelt fel a tanksapkáról virító figyelmeztetésre sem - nevezetesen, hogy csakis gázolajat szabad beletölteni.

A kúttól pár száz méterre a kocsi lerobbant, a tolvaj pedig autóstoppolt. A megálló kocsi vezetőjének el akarta adni az Audit 30 ezer forintnyi fontért, mondván, ő másnap úgyis kap egy Porschét. Az üzlet nem jött létre, a tolvaj elbandukolt, az autós pedig gyanút fogott, és telefonált a rendőrségnek.

A tankolás-baklövő az út mentén sétált, amikor elcsípték a rendőrök. Egy év felfüggesztett börtönt kapott és ugyancsak egy évre bevonták a jogosítványát - adta hírül a Daily Telegraph című brit lap.

Fotó: Szabó Pál [origo]
Fotó: Szabó Pál [origo]