Hét új Cadillac a láthatáron

Vágólapra másolva!
Hét új modellel bővítené kínálatát a Cadillac, új kategóriákban is megjelenne a GM luxusmárkája. Ugyancsak a márkához kapcsolódó hír, hogy Detroitban a jövő héten bemutatják a CTS-V Coupé versenyváltozatát.
Vágólapra másolva!

Értékesítési szempontból meglepően jól sikerült a tavalyi év a Cadillac számára. 35 százalékkal több autót adott el a GM luxusmárkája, mint 2009-ben, ekkora növekedést egyetlen más prémiummárka sem produkált az Egyesült Államokban. Erre építve hét új modell bevezetését tervezi a Cadillac.

Kis SUV, nagy luxuslimuzin, a Mini riválisának szánt kisautó elkészítése szerepel a tervekben. Emellett a Cadillac is piacra dobná saját változatát a Chevrolet Traverse és Buick Enclave nagyobb SUV-kból, jövőre az XTS szedán és egy kompakt érkezik.

Jelentősen szeretné csökkenteni a vásárlói átlagéletkort a Cadillac. Ez jelenleg a szinte hihetetlennek tűnő 62 év, az új modellekekkel a fiatalabb korosztályt szeretnék megszólítani.

A jövő heti Detroiti Autószalonon mutatkozik be az 556 lóerős, utcai CTS-V Coupéból készített pályaversenyautó. Technikai adatok még nem ismertek, de a képek sokat ígérnek.

Forrás: Cadillac

A gyönyörű versenygép az American World Challenge GT sorozatban indul majd idén, az első futam március végén St. Peterburgban, Floridában lesz.

Forrás: Cadillac