Öt ajtóval és négy üléssel jön az Audi A1 Sportback

Audi A1 Sportback
Vágólapra másolva!
Bemutatkozott a legkisebb Audi praktikusabb változata. A Skoda Fabia, a Seat Ibiza és a Volkswagen Polo mellett ez a negyedik ötajtós kisautó a Volkswagen konszern kínálatában.
Vágólapra másolva!

Forrás: Audi
Még több fotó az Audi A1 Sportbackről a galériában. Kattintson a képre!

Hossza és tengelytávja nem változott, de már négy ajtón át lehet bejutni az Audi A1 Sportback utasterébe. Formailag nem változtattak a praktikusabb modellen, csupán elegánsan vágtak rá plusz két ajtót, bár emiatt kissé meg kellett változtatni a felépítését, így sikerült a fej- és vállteret egy-egy cm-rel növelni, ráadásul a szélesebb sárvédők miatt az autó 6 mm-rel szélesebb is lett.

Forrás: Audi

Bár tágasabb lett egy kicsivel, alaphelyzetben négyszemélyes utastér jár hozzá, de igény szerint öt férőhellyel is kérhető, méghozzá felár nélkül, ami meglepő az extrákat drágán mérő márkától. Csomagtartója maradt 270 literes, de a két oldalajtón át könnyebben pakolható, hiszen az ülések ledöntése után már 920 liternyi hely lesz benne.

Forrás: Audi

Három turbós benzines és dízelmotor közül lehet majd választani. Az A1 Sportback rendelhető lesz az 1.2 TFSI 86, az 1.4 TFSI 122 vagy kompresszorral 185 lóerős változatával. Dízelmotorból is kétféle lesz három teljesítményszinttel, az 1.6 TDI 90 vagy 105, valamint a 2.0 TDI 143 lóerővel.



A gyengébbik 1,4-es benzineshez és 1,6-os dízelhez felárért, a csúcsbenzineshez alapáron kapható a hétfokozatú duplakuplungos S-Tronic váltó. Az Európában jövő tavasztól rendelhető újdonság felára Németországban 1150 euro (350 ezer forint) lesz a háromajtós alapmodellhez képest.