Százötven készül a százmilliós Aston Martinból

Vágólapra másolva!
Sorozatgyártásba kerül az Aston Martin és a Zagato közös modellje. Százötven darab készül az 517 lóerős sportkocsiból, az ára százmillió forint lesz.
Vágólapra másolva!

Május 21-én, a Concorso d'Eleganza Villa d'Este luxusautó-kiállításon új tanulmányt mutatott be az Aston Martin és a Zagato. Idén ötvenéves a DB4GT Zagato, az újdonság ennek és a két gyártó közötti együttműködés tiszteletére épült. A modell a Concorsón begyűjtötte a legjobb tanulmánynak/prototípusnak járó első díjat, majd ezt követően a V12 Zagato sikeresen teljesítette a nürburgringi 24 órás versenyt is.

A sportkocsi alapjait a V12 Vantage adja, formavilágát azonban teljesen átdolgozta a Zagato. Alumínium és karbonszálas anyag ötvözetéből formálták a karosszériát, az olasz műhely nem spórolt az egyedi megoldásokkal sem. A mutatós kupéba az Aston Martin hatliteres, V12-es motorja került, 517 lóerős teljesítménnyel és 570 Nm-es csúcsnyomatékkal.

Mindössze százötven példány készül a különlegességből, minden darabot kézzel szerelnek össze az Aston Martin gaydoni üzemében. 2012 második felében indulnak a kiszállítások, a V12 Zagato ára százmillió forint.