Magától fékez az új Mazda6

mazda biztonság
Vágólapra másolva!
Az új 6-osban debütál a Mazda i-Activsense névre keresztelt biztonságtechnológiai csomagja.
Vágólapra másolva!

A 6-os következő generációjával nemcsak egy vadonatúj formai irányzat, hanem új biztonságtechnológiai csomag is debütál a Mazdánál. Az i-Activsense névre keresztelt rendszer olyan elemeket tartalmaz, amelyek segítik a vezetőt a potenciális veszélyhelyzetek felismerésében, illetve az ütközések elkerülésében.

Az adaptív tempomat mellett torlódásra- és sávelhagyásra figyelmeztető, valamint sávváltást segítő rendszert is tartalmaz a csomag, amely ügyel a fényszóró biztonságos vezérlésére. A Smart Brake Support azzal segít az ütközések számának csökkentésében, hogy 15 km/órás vagy annál nagyobb sebességgel történő haladáskor automatikusan működésbe hozza a fékeket, amennyiben elülső ütközés potenciális veszélyét észleli.

A Smart City Brake Support automatikusan meg is állítja a járművet vagy csökkenti annak sebességét, ha 4-30 km/óra közötti sebességgel történő haladáskor ütközésveszélyt észlel. A távolság felismerést támogató rendszer méri az autó előtt haladó másik jármű távolságát, és a sebességet figyelembe véve kijelzi azt az időtartamot, amennyi az utoléréshez kell.