Elkészült a Chevrolet Cruze kombi

chevrolet cruze kombi
Vágólapra másolva!
A Cruze harmadik karosszériaváltozata egy modellfrissítést és új motorokat is hozott. Van már 1,4-es benzines turbó és 1,7-es dízel is. A taxisok végre lecserélhetik majd a Lacetti kombikat.
Vágólapra másolva!

Forrás: Chevrolet

A csinos Cruze kombi világpremierjét a márciusi Genfi Autószalonra időzíti a Chevrolet. A harmadik karosszériaváltozat tovább növelheti a típus népszeruségét, tavaly a világ 11. legnagyobb darabszámban eladott autója volt 691 ezer darabbal.

2012 nyarától állnak rendelkezésre a teljes Cruze választékban az új és átdolgozott motorok. Az eddigi lomha és szomjas 1,6-os és1,8-as benzines mellett végre egy új 1,4-es benzines turbómotor, egy új 1,7 literes dízel és egy továbbfejlesztett kétliteres dízel teszi teljessé a sorozatot. Az 1,4-es benzineshez, az összes dízelhez szériafelszerelés lesz a start-stop rendszer.

A 4,675milliméteres kombi kissé hosszabb a ferdehátúnál (4,510 mm) és a szedánnál (4,597 mm). Az ablakvonalig mérve 500 literes poggyásztere a szedánénál 50, az ötajtósénál 87 literrel tágasabb. Ráadásul a rendelkezésre álló hely 1500 literesre nő, ha lehajtott hátsó ülésekkel tetőig pakolják az autót.

Igazán vonzó hátsót rajzoltak a formatervezők a koreai kombinak, az sem véletlen, hogy egyes vonalai az Astra kombiéra emlékeztetnek, ugyanis a két autó műszakilag rokon egymással, még a padlólemezük is egyezik. A kombi Cruze elkeskenyedő tetejére szériafelszerelés a tetősín, de ez egy kombitól el is várható. 2012-re egy sor külső és belső design-változást vezetnek be valamennyi Cruze modellen: ilyen az átformált hutomaszk, a módosított fényszóró és ködlámpa, a többféle új kerék, illetve az új középkonzol és az üléskárpitok nagyobb választéka. Újdonság az extrák között a kulcsnélküli zárnyitás és a gombos indítás.

Az új infotainment rendszer, a MyLink, 2012 nyarán jelenik meg a magasabb felszereltségi szintű modellekben és a Chevrolet Aveóban. Ez az okostelefonok szolgáltatásait viszi be az autóba, a telefont képét hét hüvelyk képátlójú, nagy felbontású, színes érintőképernyőn jeleníti meg. A telefon csatlakoztatása után innen kezelhető a személyes lejátszási lista, a fotóalbum, a telefonkönyv, a videó- és egyéb médiatár, valamint sok egyéb média és adat, például a navigációs alkalmazás.