Szélvédő nélküli szuperautó a Lamborghinitől

Vágólapra másolva!
Nyitott tetős álomautót faragott az Aventadorból a Lamborghini. A Genfben bemutatkozó, speciális modellt már el is adták, több mint 2,2 millió euróért.
Vágólapra másolva!

Egyetlen darabot készített a Lamborghini az Aventador tető és szélvédő nélküli változatából, az Aventador J Speedsterből. A név tiszteletadás a 70-es évek legendás Lamborghinije, a Jota előtt, egy ideig ezen a néven emlegették az olaszok új szuperautóját az Aventador elnevezés helyett. A J utal a Nemzetközi Automobil Szövetség általános sportszabályzatának J jelű függelékére is, amelyben bizonyos kategóriájú versenyautók specifikációit sorolják fel.

A genfi különlegesség 4890 milliméter hosszú, 2030 milliméter széles és 1110 milliméter magas, az Aventador J-nél alacsonyabb modellt még soha nem készített a Lamborghini. Átdolgozták a karosszéria összes elemét, a felfelé nyíló ajtók hajszálvékonyak, az egyedi felnik elöl 20, hátul 21 colosak. Szinte minden extrát kihajítottak az utastérből, így az üres tömeget 1575 kilóra sikerült lefaragni.

A kupéból érkezett a 6,5 literes V12-es motor, teljesítményéhez nem nyúltak, maradt 700 lóerős (690 Nm). Nem tervez sorozatgyártást a Lamborghini, sőt már a bemutatómodellt is eladták: valaki több mint 2,2 millió eurót fizetett érte.