Felszívódott a sumákoló autókereskedő

Vágólapra másolva!
Egy hónappal ezelőtt, jogerős bírósági végzéssel a kezében próbálta békés tüntetéssel visszakövetelni visszatekert órával vásárolt Renault-ja árát egy család. A hét elejére a kaposvári kereskedés telephelye kiürült, a tulajdonos eltűnt.
Vágólapra másolva!

Csóriné Szili Mónika és családja még 2011 végén vett egy Renault-t 1,47 millió forintért egy kaposvári kereskedésben, ám az autó négy hónappal később tönkrement, a turbófeltöltője szétdurrant. A rendőrség a nyomozás során megállapította, hogy a Mégane órája 2011. júniusában 185 331 kilométert mutatott, ám a 2011. szeptember 26-án készült műszaki vizsgán már csak 116 600 kilométer állt a kijelzőn.

A nyomozás során kirendelt szakértő arra is rámutatott, hogy a kereskedő 880 ezer forintért vásárolta az árverezésből származó járművet, amely legfeljebb motorfelújítás után ért volna annyit, amennyiért eladták. A rendőrség hiába tárta fel a kilométeróra-visszatekerés tényét, a nyomozást lezárta, mert a kérdéses időszakban két tulajdonosa is volt az autónak, így nem lehetett egyértelműen megállapítani, hogy ki manipulálta az órát.

A család eredetileg annyival is beérte volna, hogy a kereskedő fizesse a javítást, ettől azonban elzárkózott. Végül bíróság elé került az ügy, ahol a családnak adtak igazat, a jogerős végzés szerint a kereskedőnek a kamatokkal együtt kétmillió forintot kellett volna visszafizetnie. Mivel erre nem volt hajlandó, egy hónapja már békés tüntetést szerveztek a kereskedéshez, a motorhibás Renault-t látványosan leállítva a telep elé. Ez az akció sem hozott azonban eredményt: a Sonline szerint az M-Car Plusz 2012 Kft. az utóbbi napokig bérelt telephelye hétfő reggelre kiürült, csak a Mégane maradt a környéken. Az ügyvezető cégtulajdonos a lap szerint a lakását is elhagyta.

A bíróság az M-Car Plusz Kft. és tulajdonosa ellen hozott határozatot, azonban a céget időközben megszüntették. A megszűntnek nyilvánítás folyamata június 20-án kezdődött, és szeptember 3-án vált jogerőssé, miután adószámtörlési határozatot kapott a cég május 16-án, majd végrehajtási határozatot február 6-án. A végrehajtási folyamat még 2012 őszén kezdődött, amikor az ügyvezető tulajdonos megalapította ugyanazzal a tevékenységi körrel az M-Car Plusz 2012 Kft.-t. Az új cég bírósági végrehajtási határozatot kapott augusztus 26-án, NAV végrehajtási határozatot pedig szeptember 2-án.