Önjáró Audi autózik át Amerikán

önjáró audi
Vágólapra másolva!
Vezető nélküli autó szeli át hamarosan az Egyesült Államokat. Soha nem volt még ilyen próbálkozás.
Vágólapra másolva!

A Delphi Automotive PLC által átalakított Audi SQ5 majdnem hatezer kilométert tesz meg San Francisco és New York között, ezzel a cég szerint egy önjáró jármű által Észak-Amerikában valaha megkísérelt leghosszabb tesztutat teljesítheti.

A kocsi március 22-én indul útnak a San Franciscó-i Golden Gate hídtól, és a tervek szerint az április 3-án kezdődő New York-i Autószalonra fut be a keleti parton. Az úton a Delphi legalább két mérnöke bent ül majd az autóban, egyikük a kormány mögött, a kocsi azonban nagyrészt saját magát vezeti majd. A szervezők reményei szerint a kísérleti úton értékes adatgyűjtésre nyílik lehetőség.

Forrás: Delphi Automotive

A korábban a General Motors részlegeként, ma önállóan az Egyesült Királyságban működő autóelektronika- és biztonságiberendezés-gyártó cég kísérlete jól mutatja a gyártók növekvő érdeklődését az önjáró autók iránt, amelyek kísérleti modelljei 2020-ra kerülhetnek gyártáskész állapotba, egyes fontos automata funkciók azonban már a következő 2-3 évben beépülhetnek a szériamodellekbe.