Mindent tud a világ legjobb legóautója

Legóból lowrider GIF
Legóból lowrider
Vágólapra másolva!
Egy Dodge-rajongó 1:5-ös méretarányban épített legókockákból egy 1970-es Dodge Challengert, ami mindent tud, amit a nagyok.
Vágólapra másolva!
Forrás: Origo

Hat hónapig építette egy Ludo nevű fiatalember az 1:5-ös méretarányú Dodge Challengert. Azért tartott ilyen hosszú ideig a folyamat, mert a kocsi nem egyszerűen egy makett, hanem egy működő, aprólékosan kidolgozott modell, ami a lehető legjobban hasonlít az eredetire.

A 93 centiméteres autó több mint 8 kilogrammot nyom, ami már akkora tömeg, hogy a tervezésnél nagyon oda kellett figyelni a teherviselő elemek megerősítésére, a belső teret például egy bukócső merevíti és tartja egyben. A nagy tömeg miatt három váltó is eltört, mire a tervező eldöntötte, hogy kihagyja ezt az alkatrészt a kocsiból, de kuplungot azért beépített.

A Challenger az orrában a Lego gyár sűrített levegővel működő V8-as motorja működik, ami természetesen a hátsó kerekeket hajtja. Minden kerékhez független felfüggesztést épített be, az első kerekek kormányozhatóak, az emelhető légrugókkal a kocsi táncolni is tud, ha kap elég sűrített levegőt.