Rekorddal debütál a legnagyobb nyitott Mercedes

Mercedes s kabrió
Vágólapra másolva!
Korábban még sosem volt vászontetős S-osztály, de szeptemberben megtörik a jég az új kabrióval, amely a világ legnagyobb autós vászontetejével érkezik.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb Mercedesekből 1971 óta, S-osztályból pedig még soha nem készült nyitható tetejű verzió, az újdonság már csak ezért is különleges lesz. A stuttgarti gyártó most bemutatott egy grafikát az S-osztályos kabrióról, amelynek a világpremierjét a szeptemberi Frankfurti Autószalonon tartják.

Forrás: Mercedes

A Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé ellenfelének szánt négyüléses kocsi többrétegű, hő- és hangszigeteléssel ellátott vászontetőt kap majd, amelyhez egy nagyméretű, üvegből készült hátsó szélvédő is tartozik. A Mercedes szerint egyetlen szériagyártású autónak sem lesz akkora összehajtható vászonteteje, mint az S-osztálynak.

A tetőt úgy tervezték meg, hogy az autó zárt állapotban hasonlítson az acéltetős kupé verzióra, persze a kabriónál azért hosszabb a hátsó túlnyúlás, hogy a tető is elférjen benne. Várhatóan a motorkínálat nem különbözik majd a kupéétól, így az 585 lóerős V8-as S 63 AMG és a 630 lóerős V12-es S 65 AMG csúcsváltozatok megjelenésére is lehet számítani, még ha nem is a premierrel egy időben.

Az S-osztály kupé világújdonsága, a kanyarban automatikusan az ellenkező irányba bedőlő futómű is megjelenik majd a kabrióban, amivel nő a stabilitás és a kanyarsebesség is. Szintén rendelhető lesz az a kamera-alapú rendszer, amely a másodperc törtrésze alatt az útburkolat minőségéhez igazítja a hidraulikus lengéscsillapítók keménységét.