Kiadták az első hivatalos fotót a Jaguar F-Pace-ről, amelyen csak oldalnézetből ugyan, de már leplezetlenül megcsodálható a szabadidőautó. Az angol márka először épített SUV-ot, és nagyon bizakodók a sikerével kapcsolatban. Elmondjuk, amit biztosan lehet tudni róla, illetve újra megmutatjuk az orrát és a farát is álcázott képeken.

Forrás: Jaguar

Már csak pár nap van hátra a Frankfurti Autószalonig, de a Jaguar se várta meg a megnyitót, már most megmutatta az F-Pace-t. Ezzel az autóval a nagymacskás márka is belép a prémium SUV-k világába, bár korábban az ilyesmi szentségtörés lett volna.

Forrás: Jaguar

Ám a Porsche elsöprő sikert aratott a Cayenne-el, majd a Macannal, nemsokára indul a Maserati Levante gyártása, és persze ott a Bentley Bentayga is, tehát a lépés időszerű és indokolt. Noha még csak oldalról látjuk, a forma nem okoz különösebb meglepetést, a már meglévő típusok elemeiből épül fel. Ismerősek a lámpák is, a hátsó az F-Type-ot idézi.

Forrás: Jaguar

Az új modell is a nagyobbrészt alumíniumból készült iQ platformot használja, kettős keresztlengőkaros első, és többlengőkaros hátsó felfüggesztéssel. Utóbbi helytakarékos kialakítású, így a hátsó ülésen és a csomagtérben sem kell szűkölködni, és az új terejáró könnyebb lehet riválisainál. 

Forrás: Jaguar

Egyelőre nem adtak információt a motorokról, de az Ingenium sorozat négyhengeres benzines és dízeljei várhatók, valamint egy háromliteres V6-os, ez utóbbi már turbófeltöltéssel. Később akár az F-Type 5 literes, kompresszoros V8-asa is bekerülhet, ezzel már a Porsche ellenfelévé lépne elő. Még csak pletyka, de egy közel 500 kilométeres hatótávolságú, teljesen elektromos verzió is jöhet, de erre pár évet várni kell.

A Jaguar F-Pace értékesítése az idei debütálás után a jövő év elején indul. Ma a Porsche évente kétszer annyi autót ad el, mint a Jaguar - az indiai tulajdonú angol márka célja nem lehet más, mint az új SUV-val utolérni a német konkurenciát.