Friss kamionjogsival tett tönkre egy hidat

műemlék híd beszakadt kamion
Vágólapra másolva!
Semmi vész, tudok egy kerülőutat, gondolta a csőrös Volvo nyerges vontató vezetője, és itt kezdődtek a gondok.
Vágólapra másolva!

Szerencsés kimenetelű balesetet okozott egy női kamionsofőr Amerikában, annyiban legalábbis, hogy személyi sérülés nem történt, viszont az anyagi kár tetemes. A 23 éves sofőr csupán 20 napos jogosítvánnyal a zsebében ült be a pótkocsis Volvo kamionba, amelyben jó néhány tonna ásványvíz utazott rakományként.

Forrás: Orange County Indiana Law Enforcement

A probléma ott indult, hogy nem a megfelelő kijáraton jött le az autópályáról. Így viszont a szűk utcákon haladva sem tolatásra, sem megfordulásra nem volt lehetőség. Mivel a környéket ismerte, egy öreg hídon áthajtva próbálta elérni az úti célját. Csakhogy az 1880-ban épített, műemléknek nyilvánított vasszerkezet nem ilyen terhelésre készült.

Forrás: Orange County Indiana Law Enforcement

A híd előtt tábla is figyelmeztetett, hogy teherautóval és hat tonnánál nehezebb járművel tilos a ráhajtás. A sofőr viszont csak annyit tudott, hogy 43 ezer fontnyi rakományt visz, ezt nem tudta átváltani tonnára. Az eredmény a képeken is jól látszik, a bő 30 tonnás szerelvény alatt beszakadt a híd, de szerencsére nem borult bele az alatta lévő folyóba, így a vezető ép bőrrel megúszta az esetet.

Forrás: Orange County Indiana Law Enforcement

A rendőrség nem hagyta szó nélkül a dolgot, az állását elvesztő sofőrre 135 dolláros (kb. 38 ezer forint) bírságot szabtak ki. Ezenfelül a kamiont üzemeltető cégnek kell állnia a híd helyreállítási költségeit, nem is beszélve a teherautót ért károkról, melyek szintén az ő költségvetésüket terhelik, mivel a biztosító ilyen esetben egy fillért sem fizet.