Keveset változott, de mindenben egy kicsit jobb az új Audi Q5

audi q5
Vágólapra másolva!
A Párizsi Autószalonon bemutatkozott az Audi Q5 második generációja. Noha úgy tűnhet, hogy csak ráncfelvarrás történt, a lemezek alatt minden új.
Vágólapra másolva!

Az Auditól megszokott módon nem változott látványosan a Párizsi Autószalonon bemutatott új Q5-ös, mégis minden tekintetben felülmúlja elődjét. Pont annyit igazítottak az autó külsején, hogy frissebb, divatosabb legyen, más márkáknál azonban ennyit ráncfelvarrásnál, és nem generációváltásnál változik egy modell.

Forrás: Audi

Noha nem látszik, minden tekintetben nagyobb lett az SUV, a második generációs modell 4,66 méter hosszú, 1,89 méter széles, 1,66 méter magas, a tengelytávja pedig 2,82 méter. Megnőtt, de az új padlólemeznek köszönhetően csökkent az autó súlya, 90 kilót dobott le.

Forrás: Audi

A csomagtartó 550-610 literes lehet (felszereltségtől függően), ez 10 literes növekedés az elődhöz képest. Tágasabb, szellősebb lett az utastér is, amelyben alapáras a 7 colos színes képernyő, de opciósan 8,3 colosra cserélhető. Extrából szokás szerint szinte korlátlan mennyiségű rendelhető.

Forrás: Audi

Az értékesítés egy benzinmotorral, a 252 lóerős, turbós kétliteressel, és négy dízellel indul. Kétliteres TDI 150, 163 és 190 lóerős változatban kérhető, a háromliteres teljesítménye 286 lóerő. Az összkerékhajtás a 150 lóerős dízel kivételével alapáras.

Forrás: Audi

Az új Q5 a jövő év elején érkezik a kereskedésekbe a Volkswagen mexikói üzeméből.