Ezek most a magyarok kedvenc autói, nagy meglepetések a listán

használtautó kerekedés
Budapest, 2013. szeptember 7. Autókereskedő egy autót mutat egy érkelődőnek a Fővárosi Autópiacon, a XIX. kerületi Nagykőrösi úton 2013. szeptember 7-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Áprilisban pontosan feleannyi új autót vásároltak Magyarországon, mint egy évvel korábban (-50,3%). Az év első négy hónapjában 16,9 százalékkal esett vissza a forgalom, változtak a kedvencek is.
Vágólapra másolva!

A Datahouse által közölt adatokból kiderült, hogy a hazai képviselettel rendelkező személyutó-márkák közül mindössze három, a Toyota, a Citroën és a Ssangyong tudta növelni forgalmát áprilisban.

Forrás: Datahouse/Toyota

A Toyota az év negyedik hónapját is a magyar újautó-piac legerősebb képviselőjeként zárta: 759 darab eladott személyautóval a piac 12,30 százalékát tudhatta magáénak.

Forrás: Datahouse/Toyota

Ezzel összességében tovább növelte előnyét a márkák rangsorában: a januártól áprilisig tartó időszakban 11 százalékos piacrésszel és 4275 darabos forgalommal vezeti a mezőnyt.

Forrás: Datahouse/Toyota

A negyedéves dobogóra a Dacia is fel tudott kapaszkodni, a román márka a Skodát és a Fordot is megelőzte. Áprilisban a Toyotát is negyven autóra közelítette meg a Dacia, amely a Lodgyval egyébként piacvezető is volt áprilisban.